Bölge Haber Girişi : 09 Kasım 2010 00:05

Bulutlar sevgi evlerini ziyaret etti!..

Bulutlar sevgi evlerini ziyaret etti!..
Palandöken Belediye Bakanı Orhan Bulutlar, Erzurum İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olarak yapılan ve Yetiştirme Yurdunda barınan gençlerin kaldığı Sevgi Evlerini ziyaret etti.

Erzurum Ajans-Palandöken Belediye Bakanı Orhan Bulutlar, Erzurum İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olarak yapılan ve Yetiştirme Yurdunda barınan gençlerin kaldığı Sevgi Evlerini ziyaret etti.

Kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan ve Yetiştirme Yurdunda barınan 53 gencin kaldığı Sevgi Evlerini ziyaret eden Belediye Başkanı Orhan Bulutları, gelişinde gençler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın, Sevgi Evleri ziyaretine Ak Parti Palandöken İlçe Kadın Kolları Başkanı Saniye Tokce, Ak Parti Palandöken İlçe Gençlik Kolları Başkanı Recep Polat, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Koordinatör Merkezi Sorumlusu Nurullah Coşkun katıldı.

Erzurum da bulunan Sevgi Evleri hakkın da Belediye Başkanı Orhan Bulutlara bilgi veren Erzurum İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Koordinatör Merkezi Sorumlusu Nurullah Coşkun , “Sevgi Evleri, Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklarımızın fiziki ve psikolojik gelişimlerini ev ortamı içerisinde daha iyi bir şekilde tamamlamaları için alınmış bir tedbirdir. İlimizde toplam 8 adet Sevgi Evi yapılmıştır. Her ev on çocuğumuzu barındıracak şekilde tasarlanmış olup toplam 70 kişilik kapasitesi var. Görüldüğü gibi son derece modern ve konforlu bir yapıya sahip olan Sevgi Evlerinin kullanım alanları hayatı kolaylaştıracak şekilde planlanmıştır. Çocukların okullarına gidiş gelişleri servislerle sağlanmaktadır. Ayrıca ilköğretim son sınıf ile lise 3 ve 4. sınıfta okuyan öğrencilerimiz dershane ihtiyaçları da karşılanmaktadır. Çocukların daha iyi yetişmeleri için gereken bütün tedbirler alınmış durumdadır. Buradan yetişen gençlerimiz aldıkları eğitim ve kültür sayesinde ileride ülkelerine büyük hizmetlerde bulunacaklardır” diye konuştu.

“TOPLUMUMUZUN GERÇEKLERİNİ GÖRMEK ZORUNDAYIZ”

Sevgi Evleri ziyareti sırasında incelemelerde bulunan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaptığı açıklamada,” Toplumumuzun bazı gerçekleri vardır ki bu gerçekleri görmezden gelmemiz mümkün değil. Buralar da yaşayan çocuklarımız ve gençlerimiz bu toplumun bir parçası ve gerçeğidir. Sosyal Devlet anlayışı çerçevesinde ve toplum olarak sahip çıkmak zorundayız. Şayet bu çocuklarımıza sahip çıkamadığımız takdirde toplumdan soyutlanıp art niyetlilerini himayesinde daha farklı şartları da karşımıza çıkacaktır. İşte bu soyutlamanın önüne geçerek vatanına ve milletine yararlı manevi değerleri güçlü bir bireyler olması için imkanları olan herkes ve her kurum sahiplenmek zorundadır. Palandöken Belediyesi olarak bu düşünce ve şuurla üzerimize düşen ödevimizi yapmaya her zaman hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Bu güzel Sevgi Evlerini şehrimize kazandıran ve emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Bulutlar, daha sonra sevgi evlerin de kalan gençlere ve çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.