Bölge Haber Girişi : 21 Eylül 2011 13:49

Burma bilezik patentli olarak üretiliyor!..

Burma bilezik patentli olarak üretiliyor!..
Erzurum'da kadınların vazgeçilmez süs eşyaları arasında bulunan burma bilezikler, artık patentli üretiliyor.

Erzurum Ajans-Erzurum’da kadınların vazgeçilmez süs eşyaları arasında bulunan burma bilezikler, artık patentli üretiliyor. El emeği göz nuru burma bileziklerin, patent sahibi işletmelerde yapıldığını belirten Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, 34 kuyumcu atölyesinde her hafta onlarca Burma bileziği üretildiğini bildirdi.

Burma bilezik üretimi için patent şartının önemli olduğunu kaydeden Fırat, "Yaklaşık 4 yıl önce başlatılan uygulamayla burma bileziği yapan atölyenin ismi bileziğin iç tarafına işleniyor. Müşteri aldığı Burma bileziği, Türkiye'nin her yerinde rahatlıkla satabiliyor. Yapılan patent uygulaması tüketici için garanti belgesi anlamına geliyor" diye konuştu.

Burma bileziğinin işçilik açısından büyük özen istediğini belirten Fırat, "El emeği göz nuru ile işlenin değişik modellerdeki burmaların fiyatları ağırlıklarına ve yapılan işçiliğe göre değişiyor. Burma bileziğin yapımı bir gün sürüyor. Yüksek ateş ısısında potada eritilen altın, daha sonra analizi yapılarak ayarı belirleniyor. Kaş kesimi yapıldıktan sonra, saatler süren işleme tabi tutuluyor. Kaç gram olacağı belirlenen bilezik, daha sonra tel olarak çekilir ve bu haldeki altın daha sonra büyük dikkatle bükülür. Kaynak işlemleri de gerçekleşen bilezik kıvrıldıktan sonra parlatılır. Kaş bölümleri çelik kalemlerle işlenen bilezik, son rütuş yapılarak vitrinlerdeki yerini alır" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.