Erzurum Haber Girişi : 18 Şubat 2013 15:47

Büyükşehir Belediyesi ara eleman yetiştirecek

Büyükşehir Belediyesi ara eleman yetiştirecek
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Toplumsal Bütünleşme Projesi kapsamında kurumlarının açtığı kursla inşaat sektörüne ara eleman yetiştirileceğini söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Toplumsal Bütünleşme Projesi kapsamında kurumlarının açtığı kursla inşaat sektörüne ara eleman yetiştirileceğini söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki sosyal ve iktisadi hayata katkıda bulunmaya devam ediyor. Kurum, Gençlik Merkezi’nin Toplumsal Bütünleşme Projesi’ni uygulamaya geçirdi. Proje kapsamında, boya-badana ve sıvacılık, su bazlı boya işleri, sentetik boya işleri, marangozluk ahşap doğrama ve kaplama, fayans ve demir bağlama ile kalıp çatı yapımıyla ilgili inşaat sektörüne ara eleman yetiştirmek için kurs açtı. Kurslarla ilgili kayıtlar başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, gençlerin, mesleki ve sosyal alanlarda eğitim imkanına kavuştuğu merkezde açılan 13 ayrı kursun şehrin sosyali ekonomik ve kültürel hayatına katkıda bulunduğunu bildirdi.

Başkan Küçükler, “Şehrimizdeki işsiz ve eğitimsiz kesim istihdam olamama ve sosyal adaptasyon sorunu ile baş başa kalmaktadır. Diğer taraftan şehirde gelişmekte bir alan olan inşaat sektörü kalifiye ara elaman bulma konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Söz konusu projede, alt bileşen olarak değerlendirilebilecek, toplum yararına olan bu tür çalışmalara son derece büyük önem veriyoruz” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, kurumun bünyesinde bulunan Gençlik Merkezi’nin şehirdeki istihdam alanlarına ara eleman yetiştirmede önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Başkan Küçükler, “Bilgi ve bilinç düzeyi yüksek toplumların oluşmasında eğitimin büyük bir rolü vardır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde açılan kurslar birçok sektörde görev yapabilecek kişilere eğitim vermektedir. Gençlerimiz ve vatandaşlarımız buralarda istedikleri kurslarda eğitim görmektedir. Evrensel boyutta bilgi üreten, bilim ufku geniş, bilimsel, teknolojik ve kültürel birikimi yoğun bir genç nesil yetiştirmenin arzusundayız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirilen “Toplumsal Bütünleşme Projesi”nin Erzurum’daki gençlerin istihdamda değerlendirilmesi konusunda büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade eden Küçükler, “Gençlik Merkezi’miz istihdama katkı sunma ve gençlerin sosyal hayata uyumuna destek sağlamaya yönelik önemli bir amaca hizmet etmektedir. Gençlik Merkezi’nde mesleki işleyişin yanı sıra kültür, sanat, müzik ve spor etkinlikleri de yer almaktadır” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    BU TÜR KURS ADI ALTINDA "HAMAL, HİZMETLİ, GARSON, UŞAK VS" YETİŞTİRMELERİ GÖRÜNCE ATATÜRK^`ÜN İNGİLİZ DEVLET ADAMINA VERDİĞİ O VECİZ CEVAP AKLIMA GELİYOR. HANİ İNGİLİZ MİSAFİRE SERVİS YAPAN GARSON ELİNDEKİ TABAĞI-BARDAĞI DÜŞÜRÜNCE ATATÜRK`ÜN "BU MİLLETE UŞAKLIĞI ÖĞRETEMEDİM" SÖZÜ NÜ ŞİMDİ MAALESEF AKP HÜKÜMETİ VE DESTEKÇİLERİ ÖĞRETTİLER VE UYGULATIYORLAR. YAZIK DÜŞTÜĞÜMÜZ HALLERE BAKIN...