Kültür-Sanat Haber Girişi : 08 Ağustos 2012 15:00

Büyükşehir'den Kadir Gecesi'ne özel program

Büyükşehir'den Kadir Gecesi'ne özel program
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kadir Gecesi’ni çok özel bir programla karşılayacak.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kadir Gecesi’ni çok özel bir programla karşılayacak. 14 Ağustos Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gecede idrak edilecek olan Kadir Gecesi’nde Kur’an bülbülleri şakıyacak, Sedat Uçan en sevilen ilahileri Erzurumlular için seslendirecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca organize edilen program, Salı günü Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Erzurum’un tanınmış hafızlarının Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak olan programda eller semaya dua için kaldırılacak. Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı Erzurumlu ilahi sanatçısı Sedat Uçan’ın da katılacağı Kadir Gecesi özel programında, gecenin anlam ve önemine vurgu yapılacak. Teravih namazından hemen sonra başlayacak olan programa ilginin çok büyük olması beklenirken, hazırlıklarda ise son aşamaya gelindi.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “14 Ağustos Salı günü teravih namazından sonra tüm halkımızı Büyükşehir Belediyemizin Yenişehir’deki Kültür Merkezi’ne bekliyoruz” denildi.

KADİR GECESİNİN ANLAM VE ÖNEMİ

Kadir Gecesi, yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kainatın ve varoluşun özeti olan Kur’an’ın indirildiği gecedir. Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Bunun bir değil, birden fazla hikmeti vardır. Birincisi: Kur'an-ı Kerim'in indirilmesi. İkincisi: Rahmete ve mağfirete vesile olan bir gecedir. Üçüncüsü: Bu gecede yeryüzüne o kadar çok melek iner ki, adeta yeryüzü dar bir mekan haline gelir. Kadir gecesi, Kur’an’ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Değeri Kur’an’a dayanan bu gecenin değerlendirilmesi, ancak Kur’an’a yönelmekle, onun eşsiz mesajını anlamak ve onun mana ikliminde yol almakla mümkün olacaktır. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.