Bölge Haber Girişi : 19 Haziran 2011 14:50

Çakmakla oynarken kendini yaktı!..

Çakmakla oynarken kendini yaktı!..
Gaziantep'in Arabanhisar Köyü'nde Fatma- Cuma Sümbül çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan 3 yaşındaki Evin Merve Sümbül, çakmakla oynarken kendini yaktı.

Erzurum Ajans-Gaziantep'in Arabanhisar Köyü'nde Fatma- Cuma Sümbül çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan 3 yaşındaki Evin Merve Sümbül, çakmakla oynarken kendini yaktı. Vücudunun yüzde 70'i ücüncü derecede yanan Evin'e Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nde babasından alınan deri nakledildi. Hayati tehlikeyi atlatan Evin Merve Sümbül'ün uzun bir süre hastanede tedavi göreceği bildirildi.

Annesinin su doldurmak için bahçeye çıktığı sırada Evin Merve Sümbül eline geçirdiği çakmak ile oynarken biranda üzerindeki elbiseler alev aldı. Bağırmasına rağmen sesini annesine duyuramayan Evin Merve Sümbül'ün vücudunun büyük bir bölümü yandı. Kızının ağlaması ile odaya giren anne Fatma Sümbül gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Anne Sümbül komşularının da yardımı ile kızını Gaziantep Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yapılan ilk müdahalenin ardından hastanede yanık merkezinde yer olmadığı için Evin Merve Sümbül, Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'ne sevk edildi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Osman Enver Aydın, Evin Merve Sümbül'ün göğüs istikametinden ayak parmaklarına kadar tamamen yandığını söyledi. Küçük kıza babadan alınan bir bölüm derinin nakledildiğini belirten Yrd.Doç.Dr. Osman Enver Aydın, "Merve'nin durumu kötü olduğu için yaralarının biran evvel kapatılması lazımdı. Babadan ameliyatla kuyruk sokumundan aldığımız deriyi geçiçi olarak Merve'ye naklettik. Merve'nin kendi derisi kıvama gelene kadar zaman kazanacağız. Merve'nin eski sağlığına kavuşması için en az 5- 6 ameliyat ve uzun bir süre tedavi görmesi gerekiyor" dedi. Yrd. Doç.Dr. Aydın, sağlıklı bir kişinin derisinin iki haftada kendisini yenilediğini, küçük Merve'nin ise durumu daha ağır olan bölgelerine deri yaması yaptıklarını, bu bölgelerde deri oluştukça nakledilen derinin atılacağını belirtti.

Kızının başucundan bir saniye bile olsun ayrılmayan anne Fatma Sümbül, "Kovayı su doldurmak için bahçeye gittim. Eve girdiğimde Merve'nin ağladığını duydum. Odaya girdiğimde Merve'nin üzerindeki elbiseler yanmış ve sönmüş. Ayakta öylece duran kızımı görünce dona kaldım. Yaşadığımı şoku atlatıp hemen hastaneye götürdüm. Gaziantep'te yer olmadığı için Erzurum'a geldik. Kızımın bu halini gördükçe içim kan ağlıyor" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.