Bölge Haber Girişi : 19 Haziran 2011 12:31

Kars'ta cirit müsabakası!..

Kars'ta cirit müsabakası!..
Kars'ın Selim ilçesinde, Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun düzenlediği atlı cirit müsabakası komediye dönüştü.

Erzurum Ajans-Kars'ın Selim ilçesinde, Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun düzenlediği atlı cirit müsabakası komediye dönüştü.

Atlı cirit müsabakası Selim ilçesinin Tozluca köyü yakınlarındaki boş bir arazi üzerinde yapıldı. Cirit müsabakasına Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Cirit İhtisas Kulübü ve Akçekale Köyü Allahu Ekber Dağı Cirit İhtisas Kulübü katıldı.

Kars Spor İl Müdürlüğünden görevlendirilen görevliler hazırlıksız gelince ortaya ilginç görüntüler çıktı. Görevliler ilk önce cirit oynanacak alanı kireçlerle çizerek alanı belirledi. Türkiye Şampiyonasına katılacak olan atlı cirit kulübünü belirlemek için vatandaşlar oyun alanındaki taşları elleriyle toplayarak çukurlaşmış yerleri topladıkları taşlarla doldurdular. Bir konuşma yapan Kars Geleneksel Atlı Cirit Spor Dalları İl Temsilcisi Ekrem Keskin, amacın burada il birincisini seçmek olduğunu

belirterek "İnşallah dostane güzel bir maç olacak. Biz, kavgaya asla izin vermeyiz onun için ilçemizden jandarma getirerek tedbirler aldık. İnşallah öyle bir şey de asla olmayacak. Kulüp başkanlarıyla da bir zat ben görüştüm onlarda böyle bir şey olmamak için güzel bir itina göstermişlerdir. Asla kavga olmaz jandarmamızda geldi bunun için de son derecede tedbirimizi de almışızdır."

Kamyonetle gelen bir atın kafasına geçirilen çuval ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Akçekale Köyü Allahu Ekber Dağı Cirit ihtisas Kulübü Başkanı Şimşek Yıldırım da, "Bu sporu ahlaklı yapmaya çalışıyoruz ve ahlaklı da yapıyoruz. Kesinlikle dostluk içinde olur" diye konuştu.

Erzurum'dan gelen özel cirit hakemleriyse işlemlerini yapmak için yerlere oturmak zorunda kaldı. Erzurumlu hakemler, "Neden yerde yazıyorsunuz" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Ya nerede yazayım abi, şartlarımız bu kadar imkanlarımız kısıtlıydı. Bu Kars İl Spor Müdürlüğünden gelenlerin acizliğinden kaynaklanıyor"

Erzurumlu hakemler 15 seneden beri böyle bir işi ilk defa gördüğünü söyledi.

Cirit oyununa başlayan sporcular kıran kırana bir mücadele verdi. Yapılan oyunda zaman zaman atların ayaklarının kayması sonucu tehlike dolu dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Bazı sporcuların ise atlarına hakim olamayınca seyircilerin arasına dalarak az kalsın attan düşeceği gözlendi.

Yapılan cirit müsabakasında Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Cirit İhtisas Kulübü artı 30 puan alarak birinci olurken, Akçakale Köyü Allahu Ekber Dağı Cirit İhtisas Kulübü eksi 32 puanda kalarak müsabakayı kaybetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.