Siyaset Haber Girişi : 21 Ocak 2016 16:53

CHP'de Kadınlar Kolları Genel Başkanlığı'na ilk aday Duriye Taş

CHP'de Kadınlar Kolları Genel Başkanlığı'na ilk aday Duriye Taş
Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş, Kadın Kolları Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Kendisine büyük bir talep olduğunu belirten Taş, kadınların sorunlarını bildiğini çözmek içinde elinden geleni yapacağını iletti.
Erzurumajans-CHP'de 35'nci Olağan kurultay sonrası gözler kadın ve gençlik örgütlerinde yapılacak genel başkanlık seçimlerine çevrildi.

Kesin tarihi Genel Merkez tarafından açıklanacak Kadın Kolları kongresi'ne ilk aday İzmir'den çıktı. Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş başkanlığa talip olduğunu açıkladı. Adaylığıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Taş, kadınların sorunlarını bildiğini ifade etti.

Kendisine başkanlığa aday olması yönünde taleplerin olduğunu söyleyen Taş, bu destekle aday olduğunu açıkladı.

SORUNLARI YERİNDE TAKİP EDİP...

Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Taş kadınların sorunlarını bildiğini söyleyerek, "Yaklaşık 3-4 yıldır Kadın Kolları MYK üyesiyim. Ege Bölgesi'nde, yerel yönetimlerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gezi platformunda görev aldım. Anma törenlerini, duruşmaları yakından takip ettim. Türkiye'de 81 ilin abartısız olarak 70'ini dolaştım. Doğu'da büyük ve önemli çalışmalar yaptım. 3-4 projem bulunuyor. Bunlardan sadece bir tanesini hayata geçirebildim. Türkiye'de kadının büyük bir gücü var. Birkaç projem var, sandıkta kadın seçmen örgütlenmesi gibi? Bu projelerimi hayata geçirmek istiyorum. Doğudaki kadınlarımızın sorunlarını biliyorum. Devrimci bir mücadeleden geliyorum. Partiyi sol söylemlerle temsil etmek istiyorum. Kadınlarımızın sorunlarını, kayıt dışı çalışan kadınlarımızın sorunlarını, cezaevindeki kadınlarımızın sorunlarını biliyorum. Bunun için olayları yerinde takip edip sorunları çözmek için var gücümüzle partimizin üst organlarıyla birlikte çözeceğiz. Bunun için kadın kolları genel başkanlığına adayım" ifadelerini kullandı.

BU BİR DEMOKRASİ YARIŞI

Adaylığını açıklayacak olan diğer adaylarla da aynı duyguları paylaştığına inandığını söyleyen Taş, "Bu bir demokrasi yarışıdır. Başkanımız Hilal Dokuzcan daha adaylığını açıklamadı. Olur mu olmaz mı bilmiyorum. Önümüzdeki hafta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'yla da görüşüp, fikrini alacağım. Daha önce düşüncemi ilettiğimde bana başarılar dilemişti.  Benimler yürümek isteyenlerle, beni tanıyanlarla birlikte güzel bir oluşum gerçekleştireceğimize inanıyorum. Batıdan doğuya, kuzeyden güneye kadınların kucaklaşmasını sağlayacağız. MYK toplantılarımızı Genel Merkez'de değil, çeşitli bölgelerde ve illerde yapacağız. Kadın çalıştaylarımızı yapacağız. En az 3 günlük çalıştaylar düzenleyeceğiz" dedi.

26-27 İL BAŞKANININ ORTAK KARARIYLA...

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden kendisine başkanlık yönünde talepleri olduğunu söyleyen Taş, "Ben 26-27 il başkanının ortak kararıyla adaylığımı açıklıyorum. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden il başkanlarımın benim bu misyonu üstlenmem gerektiği yönünde taleplerini ilettiler. "Başkanım biz sizi tanıyoruz. Gece gündüz demeden her zaman yanımızdasınız. Partimizin cinsiyet kotalarında büyük mücadele verdin" gibi şeyler söyleyerek aday olmam yönünde talepleri oldu. Ben de bu talepleri geri çevirmeyerek adaylığımı açıklıyorum" diye konuştu. (Kaynak:egedesonsoz.com)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.