Siyaset Haber Girişi : 02 Mart 2014 23:32

'Çıkarın cübbelerinizi siyasete girin'

'Çıkarın cübbelerinizi siyasete girin'
Siirt'te düzenlenen bir etkinlikte konuşan Egemen Bağış, geçmişte bir takım cübbeli hakimlerle zulüm yapılmak istendiğini, bugün de başka cübbpelilerle zulüm yapıldığını belirtti.
Erzurumajans-Siirt'te düzenlenen bir etkinlikte konuşan Egemen Bağış, geçmişte bir takım cübbeli hakimlerle zulüm yapılmak istendiğini, bugün de başka cübbpelilerle zulüm yapıldığını belirtti.

Siirt'te düzenlenen bir etkinlikte konuşan AB eski Bakanı Egemen Bağış, geçmişte bir takım cübbeli hakimlerle zulüm yapılmak istendiğini, bugün de başka cübbpelilerle zulüm yapıldığını belirterek, "Çıkarın cübbenizi yüreğiniz yetiyorsa siyaset yapın" dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Baykan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen seçim çalışmalarına katılmak üzere İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Siirt'e gelen AB eski Başkanı Egemen Bağış, açıklamalarda bulundu.

Bağış, "Siirt çözüm sürecinin başkentidir. Siirt, Türk'ün Arap'ın Kürt'ün beraber yaşadığı mübarek bir şehirdir. İşte yaşadığımız bu dostluk dokusunu Türkiye'nin dört bir yanına hatta Ortadoğu'ya yaymak için sayın Başbakanımızın başlattığı demokratikleşme ve kardeşlik sürecine çomak sokanlara en güzel cevabı bu millet verecek. Türkiye'nin zenginleşmesine kardeşlik dokusunun aşılamasından rahatsız olan bir takım küresel güçler, geçmişte bir takım cübbeli hakimlerle zulüm yapmak istediler. Bugün de başka cübbelilerle zulüm yaptılar. Biz de diyoruz ki, çıkarın cübbenizi yüreğiniz yetiyorsa siyaset yapılın. Şundan emin olun ki ne Siirt'te okuduğu şiir için hapse attıklarından yalnız bırakmadığımız genel başkanımızı ve Başbakanımızı, milletvekili olamazsınız deyip listeden sildiklerinde, sen Cumhurbaşkanı seçemezsin bu 410 oy el kaosa kalkıyor dediklerinde, hatta partisine kapattıklarında her musibetten biz nasıl Başbakanımızın, demokrasimizin yanında durduysak, Siirtliler de 30 Mart'ta bu küresel güçlere karşı, bu faiz lobilerine karşı, bu cübbeliler hiyerarşisine karşı atılan iftiralarına müsaade etmeyecektir. Lekelemeye kalkışanlara Siirt'in itibar suikastçılığına müsaade etmeyeceğine haykıracaktır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 17 Aralık olaylarının arkasında çözüm sürecini sabote etme girişimi olduğunu söyledi.

Eker, "2002 Kasım seçimlerine Başbakan Erdoğan'ın seçimlere bir engel konuldu. Ama Nasıl ki onlar bir tuzak kurar, Allah'ta bir tuzak kurar. 'Allah tuzakların en hayırlısıdır' diyorlar ya, yine tarih ve millet ortaya öyle bir şey kurdu ki, 9 Mart seçimlerinde yiğit düştüğü yerden kalkan ifadesi tecelli etti. Son bir buçuk yıldır kan akmıyor, gözyaşı dökülmüyor, ocaklara ateş sönmüyor. Çünkü Türkiye'nin Kürt meselesi, çözüm süreci içerisinde gelişiyor. İstanbul'da başlayıp çeşitli yerlerde bir şekilde devam eden gezi olaylarının da arkasında ve 17 Aralık olaylarının da arkasında çözüm sürecini engellemek vardı. Türkiye'de Türk ve Kürt bütün vatandaşlarımızın arasında tesis edilen barışın bozulmasına çaba var. Hedef budur" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.