Spor Haber Girişi : 15 Ekim 2012 14:00

Ciritte şampiyon Erzurum atlı spor

Ciritte şampiyon Erzurum atlı spor
Ciritin son şampiyonu Erzurum Atlıspor Denizli’de de unvanını korumayı başardı.
Erzurum Ajans-Ciritin son şampiyonu Erzurum Atlıspor Denizli’de de unvanını korumayı başardı. Erzurum ekibi tüm rakiplerini geride bırakarak üst üste üçüncü kez Türkiye şampiyonu olurken, toplamda şampiyonluk sayısını 5’e taşıdı. Kulüp Başkanı İrfan Dedeoğlu yönetimindeki Erzurum ekibi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından, Denizli’de düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonluğu finallerinde rakiplerini mağlup ederek ciritte 2012-2013 sezonu Türkiye şampiyonu oldu. Mavi-beyazlı ciritçiler şampiyonluk kupasını havaya kaldırırken, büyük bir sevinç yaşadı.

REKORLARIN TAKIMI

Erzurum’un ciritteki gurur kaynağı olan Erzurum Atlıspor Cirit Takımı, Denizli’de elde ettiği başarı ile rekorların takımı oldu. Tüm rakiplerine sayı yağdırarak, Artı anlamda çok farklı skorlarla maçlarını kazanan Erzurum Atlspor Cirit takımı, son maçında da Sivas’a sayı yağdırarak, karşılaşmadan farklı bir skorla galip ayrıldı. Erzurum Atspor’un şampiyonluğu ile sonuçlanan Atlı Cirit Türkiye şampiyonasında ikinciliği Uşak kazanırken, Sivas üçüncü oldu. Erzurum’un Türkiye finallerine giden bir diğer ekibi Akıncılar Atlıspor ise dördüncü sırada yer aldı. Rekorları alt üst ederek Türkiye’de toplam şampiyonluk sayısını 5’e yükselten Erzurum Atlıspor, Denizlili spor severlerinde alkışlarını aldı.

53 MAÇTA BİLEĞİ BÜKÜLMEDİ

Tecrübeli Kulüp Başkanı ve eski Ciritçi İrfan Dedeoğlu, Erzurum Atlıspor Kulübü’nün ciritte 2010 yılından beri oynadığı tüm maçlarda galip geldiğini belirterek, 53 maçtır yenilgi yüzü görmediklerini belirtti. Dedeoğlu, Pazar günü Denizli’de Sivas Atlıspor’u da mağlup ederek, yenilmezlik serisini 53 maça taşıdıkları için gururlu olduklarını söyledi. Dedeoğlu, “Türkiye’de amatör spor dallarında işini profesyonelce yapan bir kulüp olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm sporcularımla gurur duyuyorum” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.