İlçeler Haber Girişi : 15 Mart 2013 01:50

Dile kolay... Tam 41 bin 913 kilometre

Dile kolay... Tam 41 bin 913 kilometre
Erzurum İl Özel İdaresi ekipleri bu kış birş, köy yollarındaki karla mücadele çalışmaları ile bir rekora imza attılar...
Erzurumajans-Levent Akpınar'ın haberi-İl Özel İdaresi ekipleri bu kış bir rekora imza attı. Ekipler, bin 60 köyü bulunan Erzurum'da bir köy yolunu en az üç kere açarak 41 bin 913 kilometre yolda karla mücadele çalışması gerçekleştirdi. Kış mevsiminin son günlerinde özellikle yüksek kesimlerdeki köy yollarında yol açma çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi ekipleri Kasım 2012'den buyana 41 bin 913 kilometre yolda karla mücadele çalışması gerçekleştirdi. Bu rekor çalışma Erzurum'da  8 bin 811 kilometre köy yolu ağında 41 bin 913 kilometre karla mücadele çalışması yapan ekiplerin ne kadar zor şartlar altında çalıştığını da gözler önüne serdi.   

BAZI YOLLARI YEDİ KEZ AÇTILAR

Bir yandan karla mücadelesini sürdüren ekipler bir yandan da tipi ile mücadele ediyor. Açılan köy yollarının olası bir tipi de hemen kapandığını belirten ekipler, "Özellikle yüksek kesimlerde işimizi zorlaştıran tek şey tipi. Bir köy yolunu çıkan tipi nedeniyle en az 7 kere açtığımızı söyleyebiliriz. Tipi olmadığı günlerde hemen hemen kapalı köy yolu bulunmuyor. Ancak tipinin etkili olduğu günlerde ise köy yolları hemen kapanıyor. Karla mücadele çalışması yaptığımız köy yollarında tipi çıkmaması için dua ediyoruz" dediler.

GECE-GÜNDÜZ MÜCADELE


Karla mücadele çalışmalarını 24 saat sürdürdüklerini de ifade eden İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, "Hiçbir köylümüzün köyünde mahsur kalmasını istemeyiz. Hastalanan oluyor, kent merkezinde acil işi olan köylülerimiz var. Biz en ücra köşedeki köyümüzdeki vatandaşlarımızın bile kent merkeziyle irtibatının kesilmemesi için mücadelemizi sürdürüyoruz!diye konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.