Bölge Haber Girişi : 18 Şubat 2012 13:05

Doğu'da 1047 köy yolu ulaşıma kapandı

Doğu'da 1047 köy yolu ulaşıma kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 1047 köy yolu ulaşıma kapandı.
Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 1047 köy yolu ulaşıma kapandı.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
Gece en düşük hava sıcaklığı Kars ve Bayburt'ta eksi 6, Erzurum ve Ardahan'da eksi 5, Ağrı'da eksi 4, Iğdır'da eksi 3 ve Erzincan'da eksi 2 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Ardahan ve Ağrı'da 1, Erzurum ve Kars'ta 2, Bayburt'ta 3, Erzincan ve Iğdır'da 4 derece olması bekleniyor.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 810, Ağrı'da 210, Ardahan'da 21 ve Iğdır'da 5 olmak üzere toplam 1046 köyle ulaşım sağlanamıyor.
Erzurum-Çat-Bingöl, Erzurum-Çat-Konaklı Kayak Merkezi, Aşkale-Kop-Bayburt, İkizdere-İspir ve Akşar-Gaziler-Karaurgan karayolları kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
Erzurum'da yolda mahsur kalan aralarında yolcu otobüslerinin de bulunduğu 35 araçla 161 yolcu, karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.
Yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 2 hasta da karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.