Bölge Haber Girişi : 10 Haziran 2010 15:14

Doğu'dan göçe özel proje!...

Doğu'dan göçe özel proje!...
Doğu illerinden batı illerine göçü önlemek için 12 ilde tarım, hayvancılık, sanayi, turizm, ticaret ve hizmet sektörlerine yönelik yapılacak kalkınma projeleriyle istihdam alanı oluşturulacağı bildirildi
Erzurum Ajans- Doğu illerinden batı illerine göçü önlemek için 12 ilde tarım, hayvancılık, sanayi, turizm, ticaret ve hizmet sektörlerine yönelik yapılacak kalkınma projeleriyle istihdam alanı oluşturulacağı bildirildi.
 
AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, yaptığıa açıklamada, Erzurum'un da içerisinde yer aldığı göçü kendine yönlendirebilme potansiyeline sahip Türkiye genelindeki 12 ilde tarım, hayvancılık, sanayi, turizm, ticaret ve hizmet sektörlerine yönelik yapılacak kalkınma projeleriyle istihdam alanı oluşturulacağını belirtti.
 
AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, “AK Parti iktidarımız doğu illerimizden batıya göçün önünü kesebilmek için öncelikle kamu yatırımlarında etkinliğin arttırılmasını sağlayacaktır. Türkiye’nin orta ve doğusunda belirli nüfus büyüklüğüne ulaşmış çevre illerin sosyo ekonomik gelişmesinin ve fiziki altyapısının hızlandırılması yönündeki politika önceliğini sürdürecektir. Bu kapsamda da doğudan batıya göçü kesebilecek kentler olarak belirlenen 12 il olan Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van il merkezlerinin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi politikası devam ettirilecektir” ifadelerini kullandı.

 
Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan 12 ilin cazibe merkezi konumundaki şehir merkezlerinin sosyal ve fiziki altyapı yatırımlarına öncelik verileceğini vurgulayan Ölmeztoprak, bu çerçevede ödenek aktarılan kamu kurumlarının ise faaliyetlerin tamamlanmasına öncelik verip, projelerin zamanında uygulanması için gerekli önlemleri almaları gerektiğini ifade etti.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.