Bölge Haber Girişi : 10 Haziran 2010 13:52

Bende spor yapmak istiyorum projesi!..

Bende spor yapmak istiyorum projesi!..
Erzurum un Pasinler ilçesinde hazırlanan Bende Spor Yapmak İstiyorum adlı projeyle 7-17 yaş arası 296 öğrenci spor yapma imkanı buldu.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Pasinler ilçesinde hazırlanan “Bende Spor Yapmak İstiyorum” adlı projeyle 7-17 yaş arası 296 öğrenci spor yapma imkanı buldu.
Pasinler Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladıkları “Bende Spor Yapmak İstiyorum” adlı projeyle 7-17 yaş grupları arasında 296 öğrencinin spor yapma olanağı sağlandı. Proje kapsamında Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Güreş, Hentbol, Masa Tenisi, Voleybol gibi dallarda öğrenciler spor aktivitesi yapma fırsatı buldular.
İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Ali Özercan, proje süresinin 9 ay olduğunu, hedef kitle olarak Pasinler ilçesinde daha önce sportif faaliyetlere katılamayan çocuk ve gençlerden oluştuğunu kaydetti. Özercan, proje kapsamına alınacak okullar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlülüğüne bağlı spor tesislerinde haftada 2 gün olmak üzere Güreş, Masa Tenisi, Badminton, Hentbol, Basketbol, Voleybol, Boks ve Atletizm branşların da çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
Özercan, projenin birinci aşamasındaki program sürecinde; tüm ilçe bazındaki okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenleri tarafından genel branşlarda yetenekli sporcu seçimine gidildiğini ve bu yetenekli sporcuların hangi branşlarda yetiştirileceğinin tespitleriyle gerekli branşlara yönlendirmelerin yapıldığını belirtti.
Projenin ikinci aşamasındaysa program sürecinde gerekli branş tespiti sonucunda yönlendirilen sporcuların belirlenen antrenörler aracılığıyla 7 aylık temel eğitim programına alındığını kaydeden Özercan, 7 aylık spor eğitimi sonucunda başarılı sporcuların spor kulüplerine lisanslı sporcu olarak kayıtlarının yapılacağını, mahalli, ulusal yarışmalara katılımlarının sağlanarak performansları oranında süresiz kendi branşların da spor yapma imkanı sağlayacaklarını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.