Erzurum Haber Girişi : 13 Mayıs 2013 18:00

Dört PKK sanığına: 41 yıl 5 ay hapis

Dört PKK sanığına: 41 yıl 5 ay hapis
PKK militanı ile dört sanığa: 41 yıl 5 ay hapis cezası verildi.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde  2012 yılında annesine telefon açarak, 'Ben Konyalı bir askerle kaçıyorum' diyerek bölücü terör örgütü PKK'nın İran Makü Kampına katılan 20 yaşındaki 'Beritan' kod Şehriban E. İle birlikte Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan dört sanığa toplam 41 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"DAĞDAKİ YAŞAM EVDEKİ ŞİDDETTEN DAHA KÖTÜYDÜ"

Erzurum TMK 10.  Madde kapsamında yargılanan Şeriban E., duruşmada "Pişmanlık duydum,  dağdaki yaşam evdeki şiddetten daha kötüydü. Korktuğum için kaçamadım" diye ifade vermişti.

KAMYON ŞOFÖRÜNE 22 YIL 6 AY HAPİS

Teröristleri  ve örgütün yaşam eşyalarını nakliye kamyonu ile taşıdığı iddiası ile tutuklu yargılanan Abdullah K.,bir önceki duruşmada "Kızım Eylem, yaklaşık bir yıl öncesine kadar PKK'nın dağ kadrosuna katıldı. Kızımı örgüt ten kurtarabilmek adına örgüte yardımcı oldum. Kızımı kurtarabilmek için örgüt ile irtibata geçtim" demişti. Mahkeme tutuklu baba Abdullah K.'yı 22 yıl 6 ay hapis, 25 Bin Tl adli para cezasına çarptırdı.

DÖRT SANIĞA 41 YIL 5 AY HAPİS CEZASI


Mahkeme heyeti tutuklu bulunan PKK militanı Şehriban E. İle amca çocukları Yakup T., ve Dilaver T.'yi 'silahlı terör örgütü üyesi olmak', 'nitelikli bakımdan vahim olan ateşli silahları taşımak ve bulundurmak ' suçlarından 6'şar yıl 3'er ay hapis olmak üzere dört sanığı toplam  41 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu yargılanan Yavuz K. hakkında ise beraat kararı verdi.
Tutuklu sanıklara verilen ceza hükmü ile birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mert acar 01 Ocak 1970 02:00

    haketmişlerrrr.....yaşa adalet