Erzurum Haber Girişi : 25 Nisan 2012 12:15

Eksi 25'te yapılan eserler çocukların oyun alanı oldu

Eksi 25'te yapılan eserler çocukların oyun alanı oldu
Erzurum'da akademisyen ve öğrencilerinin gece eksi 20-25 derece soğuk havada çalışarak su damlacıklarının donması sonucu oluşturdukları sanat eserleri çocuklar için oyun alanı oldu.
Erzurum Ajans-Erzurum'da akademisyen ve öğrencilerinin gece eksi 20-25 derece soğuk havada çalışarak su damlacıklarının donması sonucu oluşturdukları sanat eserleri çocuklar için oyun alanı oldu.
Kısa bir süre önce Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Kavukçu ve öğrencileri, su damlacıklarıyla soğuk havanın bütünleştirilmesi sonucu sanat eserleri yapmıştı. Havaların ısınmasıyla eriyen buzlardan geriye balonlar kaldı. Yaşları 10-15 arasında değişen çocuklar bu alanı kendilerine oyun yeri olarak kullandı. Çocuklar demirle çevrili alanın içine girerek eserlerin içinde oyun oynadı. Hallerinden memnun olan çocuklar topladıkları balonları evlerine götürdü. Çocuklar: “Okuldan geldik canımız sıkılmıştı dışarı çıkıp gezelim dedik. Bir de baktık dolu balon olan bir yer. Oynamaya başladık. Bu balonlardan arkadaşlarımıza da götüreceğiz. Bizim oynamamız için balon koymuşlar. Onlara teşekkür ederiz” dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.