İlçeler Haber Girişi : 06 Nisan 2016 20:00

Engüzek Kaleye ışık, Tortum Çayına asma köprü

Engüzek Kaleye ışık, Tortum Çayına asma köprü
Erzurum- Artvin karayolu üzerindeki Engüzek Kapı'da lokanta işleten Erkan ve Osman Boz kardeşler, hem Engüzek Kale'yi ışıklandırmak ve hem de Tortum çayı üzerine bir asma köprü yaptırmak için harekete geçti.
Erzurumajans-Erzurum- Artvin karayolu üzerindeki Engüzek Kapı'da lokanta işleten Erkan ve Osman Boz kardeşler, hem Engüzek Kale'yi ışıklandırmak ve hem de Tortum çayı üzerine bir asma köprü yaptırmak için harekete geçti. Erkan ve Osman Boz kardeşler, "Biz de Uzundere turizmine katkı sağlamak istiyoruz" dediler.

Uzundere ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Dikyar Kapı mevkisinde bulunan Engüzek Kale'nin hemen herkesin dikkatini çektiğini, ancak aradan geçen Tortum çayı üzerinde bir köprü bulunmadığından dolayı vatandaşların kaleyi uzaktan seyretmek zorunda kaldığını belirten Osman Boz (41), yeni devraldıkları, 'Çavuşun Yeri' olarak bilinen işletmeyi rehabilite etmek için harekete geçtiklerini bildirdi. Kardeşi Erkan Boz ile birlikte çeşitli planlar yaptıklarını, özellikle turizm merkezi Uzundere'nin ruhuna uygun projeleri hayata geçirmeye başladıklarını bildiren Osman Boz, şunları söyledi:

"Çavuşun Yeri ile Engüzek Kale arasından Tortum çayı geçiyor. Engüzek Kapı olarak da bilinen yörede çok sayıda ev ve işyeri var. Engüzek Kale'ye ulaşabilmek için, Dikyar'a girişte bulunan köprüyü kullanmak gerekiyor ki, o da hayli bir mesafe. Bu mesafeyi minimuma indirmek için, Tortumçayı üzerine bir asma köprü yapacak, en azından ulaşım sıkıntısını ortadan kaldıracağız. Bu arada, sarp kayalıklar üzerinde bulunan ve Bizans döneminden kaldığı sanılan Engüzek Kale'yi de ışıklandıracak, dolayısıyla dikkatleri bu yöre üzerine çekeceğiz. Çavuşun Yeri'nde de konsept değişikliğine gidiyoruz. Yeni kamelyalarla zenginleştirdiğimiz işletme, ailelerin rahatlıkla mola verip, dinlenebilecekleri ve yöresel yemekleri tadabilecekleri bir yer haline gelecek."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.