Erzurum Haber Girişi : 02 Mart 2013 15:08

ERGİAD'dan iş güvenliği semineri

ERGİAD'dan iş güvenliği semineri
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği'nce 30 Haziran 2012 tarihinde kabul edilen ve kademeli olarak yürürlüğe giren 6331 sayılı iş güvenliği yasasıyla ilgili olarak işadamlarına yönelik İş güvenliği semineri düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum Girişimci İşadamları Derneği'nce 30 Haziran 2012 tarihinde kabul edilen ve kademeli olarak yürürlüğe giren 6331 sayılı iş güvenliği yasasıyla ilgili olarak işadamlarına yönelik İş güvenliği semineri düzenlendi.

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği konferans salonunda düzenlenen seminere ERGİAD Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Şener Ardahanlı, ERGİAD akademi birimi başkanı Murat Hoşgeldioğlu yönetim kurulu üyesi Tuncay Akpınar, Mustafa Alkan ve çok sayıda davetli katıldı.

ERGİAD akademi birimi başkanı Murat Hoşgeldioğlu, ERGİAD Akademi olarak işadamlarına yüklenen, iş sağlığı ve güvenliği sorumluluğunu paylaşmak, ve işadamlarına bu yeni düzenlemede yardımcı olmak istediklerini söyleyerek işadamlarının eğitim ve bilgilendirme sorumluluğunu ERGİAD Akademi olarak üslendiklerini belirtti.
Seminere A sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı Abdullah Bulut konuşmacı olarak katıldı. Düzenlenen seminerde konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı Abdullah Bulut yasanın ciddi yaptırımlar getirdiğini belirterek, "Yasa ile her işyeri 1 Ocaktan itibaren çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verme, işyeri için risk değerlendirme ve analiz raporu hazırlama, işyeri ve kullanılan cihazlarla ilgili tehlike arz eden unsurları belirleyip uyarı levhaları ve kullanım talimatı bulundurma zorunluluğu getiriyor. Bunu yapmayan işyerlerine de ciddi cezalar getiriyor" dedi.

Bulut, çıkarılan yasanın içeriğiyle ilgili detaylı bilgiler vererek, esnafların yasa konusunda ilk planda yapmaları gereken çalışmalarla ilgili de bilgiler aktardı.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.