Erzurum Haber Girişi : 07 Mayıs 2012 18:20

Erzum'da Vakıflar haftası konferansı

Erzum'da Vakıflar haftası konferansı
13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erzurum Lisesi Konferans Salonun da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bir konferans düzenlendi.
Erzurum Ajans-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erzurum Lisesi Konferans Salonun da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bir konferans düzenlendi.
Konferansa; Vali Sebahattin Öztürk, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan ve çok sayıda vakıf başkanı ve yönetici katıldı. Konferansta; misafirlere, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce hazırlatılan, vakıf ve vakıf kültürünü anlatan bir sine vizyon gösterisi izlettirildi. Konferans da ilk olarak Üves Efendi Vakfı Yöneticisi Doç. Dr. Samet Haşıloğlu konuştu. Ejdadın Vakf’a verdiği önemi dile getiren Haşıloğlu, Mülhak Vakıflarla ilgili olarak, “Mülhak vakıf; kendini insanlığa adamış, insanı hayatın merkezine alan vakıflardır” dedi.
Haşıloğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan ise, Anadolu da Vakıf kültürünün tarihinden ve öneminden bahsetti.
Ünğan, “Bir elin verdiğinden, öbür elin haberi olmamalı, vakıf et, yaşat ve yaşa anlayışıdır vakıflar” dedi.
Anadolu’da ilk vakfın 1048 de kurulmuş olduğuna dikkat çeken Ünğan, “Osmanlı vakıf anlayışında 3 öz; edep, cesaret, merhamet vardır” dedi.
Son olarak konuşan Vali Sebahattin Öztürk ise, ilk vakfın 1048 kurulduğunu ve Türklerin 1071 de Anadolu’ya girişlerinin önemli bir ayrıntı olduğu söyledi.
Vakıflar Haftası Münasebetiyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler de Vali Öztürk’ün elinden hediyelerini aldılar.
Ayrıca; Vakıfların amacına yönelik yapmış oldukları çalışmalar ve ayrıca vakıflar haftası etkinliklerine vermiş oldukları desteklerin anısına Atatürk Üniversitesi Kalkınma Vakfına, Erzurum Kalkınma Vakfı adına Erdal Güzel’e, Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan’a, Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek’e, Ebu İshak Vakfı Başkanı Raci Solmaz’a, Mülhak Vakıflardan; Cennetzade Vakfı adına Selçuk Gürbüz’e Mazlumoğlu Osman Ağa Vakfı adına Kenan Tımarlı’ya, Pervioğlu Vakfı adına Suat Hamutçu’ya, Rukiye Hanım Binti İsmail Efendi Vakfı adına Sadrettin Haşıloğluna, Üves Efendi Vakfı adına Doç. Dr. Samet Haşıoğlu’na, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcı Eyüp Tavlaşoğlu ve Vakıflar Bölge Müdür Kenan Ünyağ tarafından plaket ve teşekkür belgeleri verildi.
Konferanstan sonra Vakıflar tarafından hazırlatılan yemekler misafirlere ve öğrencilere ikram edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.