Bölge Haber Girişi : 14 Ocak 2010 01:40

Erzurum internette bölgenin en iyisi!..

Erzurum internette bölgenin en iyisi!..
İnternet kullanımında Doğu Anadolu'da en iyi durumda olan Erzurum'un, Türkiye ortalamalarının altında olduğu belirtildi.

Erzurum Ajans-İnternet kullanımında Doğu Anadolu'da en iyi durumda olan Erzurum'un, Türkiye ortalamalarının altında olduğu belirtildi.

Erzurum'un nüfusuna oranla internet kullanımı açısından bölgedeki 12 il içerisinde metropol sayılmasına rağmen ülke genelinde son sıralarda yer aldığı öğrenildi. Konuyla ilgili bilgi veren Türk Telekom Erzurum Bölge Müdürü Ergin Bektaş, kendilerine 12 ilin bağlı bulunduğunu, bunlardan 8'inin internet kullanımı açısından en son sırada yer aldığını dile getirdi. Erzurum'da toplam 33 bin 400 internet kullanıcısının bulunduğunu ifade eden Bektaş, Türkiye'de internet kullanım ortalamasının yüzde 27'lerde olduğunu, Erzurum'da ise bu oranın yüzde 16'ya ancak ulaştığını kaydetti. ADSL kullanım oranının Erzurum'da yüzde 4 olduğunu bildiren Bektaş, bu oranın Türkiye ortalamasının yüzde 16 olduğunu belirtti. İnternet kullanım oranının gelişmişlik düzeyini de yansıttğının altını çizen Bektaş, "Bu gün ABD ve tüm İskandinav ülkelerinde internet kullanım oranı yüzde 65'lerde. Avrupa'da yüzde 40 oranında. Türkiye ise internet kullanımında yüzde 20'lere doğru gidiyor." dedi. İnternetin araştırma yapma konusunda pek kullanılmadığını söyleyen Bektaş, internetin daha çok eğlence amaçlı kullanıldığını vurguladı. Daha çok online üzerinden oyun oynanmasının tercih edildiğine dikkat çeken Bektaş, "Araştırma anlamında internet çok kullanılmıyor. Daha çok oyun amaçlı internete bağlanılıyor. Oyun eğer kişinin gelişimine katkı sağlıyorsa ve çocukların yaşına göre belirlenmişse önemli. Aksi takdirde olumsuzluklar doğurabiliyor." uyarısında bulundu. (CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.