Bölge Haber Girişi : 24 Aralık 2009 04:54

Erzurum Kâbe'nin revaklarına talip!..

Erzurum Kâbe'nin revaklarına talip!..
Suudi Arabistan'ın yıkım kararı aldığı, Osmanlı döneminde Kâbe çevresine yaptırılanı revakların Erzurum'a getirilmesi için sivil toplum örgütleri harekete geçti.

Onur SAĞSÖZ'ün haberi-Suudi Arabistan Krallığı’nın Osmanlı döneminde Kâbe çevresine yaptırdığı revakları (kubbe) 2010 yılında yıkacağını açıklaması üzerine Erzurum'daki bazı sivil toplum örgütleri, harekete geçti. Kutsal mekândaki Osmanlı eserlerinin talip olan örgütler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müracaatta bulunarak, Kâbe'deki mukaddes atmosferin Erzurum'da yaşatılmasını amaçladıklarını bildirdiler.

SON MİRASA SAHİP ÇIKILIR

Kabe çevresindeki revakların çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken yetkililer, taş kemerlerin Ecyad Kalesi gibi yerle bir edilmesi yerine, sökülerek çıkarılmasını istediler. Revakların Erzurum'a getirilmesi için bir takım girişimlerde bulunan yetkililer, "Revakları Erzurum'a getirebilirsek, Kâbe'deki o mukaddes atmosferi burada yaşatabiliriz. Böylelikle Osmanlı'nın Kabe'deki son mirasına da sahip çıkarız. Kamuoyunun da bu anlamda destek vereceğine inanıyoruz" dediler.(Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.