Bölge Haber Girişi : 20 Nisan 2010 12:22

Erzurum'da cinayetle ortaya çıkan tarih!..

Erzurum'da cinayetle ortaya çıkan tarih!..
Erzurumlu 13 yaşındaki Musa Kanğ’ın kaçırıldıktan sonra cesedinin bulunduğu Devlet Demir Yolları'na (TCDD) ait metruk binanın tescil edilmiş tarihi eser olduğu ortaya çıktı.
Erzurum Ajans-Erzurumlu 13 yaşındaki Musa Kanğ’ın kaçırıldıktan sonra cesedinin bulunduğu Devlet Demir Yolları’na (TCDD) ait metruk binanın tescil edilmiş tarihi eser olduğu ortaya çıktı. TCDD Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar, 100 yıllık geçmişi bulunan binayı yıkmak istediklerini, ancak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun, söz konusu yapıyı tescillediğini bildirdi.

Erzurum’da Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7′nci sınıf öğrencisi Musa Kanğ, 3 Kasım sabahı okula gitmek üzere evinden çıktıktan sonra kaybolmuş, cesedi, 9 Kasım gecesi TCDD kampüsü içindeki metruk taş binanın içerisinde bulunmuştu. Cinayetin hemen ardından metruk binayı yıkmak için harekete geçen TCDD Erzurum Gar Müdürlüğü ise savcılık soruşturması nedeniyle yıkımı ertelemişti. Binanın yıkılması yönündeki girişimlerin medya kuruluşlarında yer bulmasıyla birlikte harekete geçen Erzurum Kültür ve Tabiat
Varlıklarını Koruma Kurulu, halk arasında “Gazhane” olarak bilinen yapıyı, tarihi niteliğe sahip olmasını gerekçe göstererek tescilledi.

ERZURUM’U ÇEVRELEYEN SUR DUVARLARININ PARÇASI


Tescil, Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu yetkilileri tarafından da doğrulandı. Kurul yetkilileri, TCDD kampüsü içerisinde bulunan ve halk arasında ‘Gazhane’ olarak bilinen yapının, geçtiğimiz ayın 26’sında toplanan kurul kararıyla tescil edildiğini bildirdiler. Yapıda bulunulan incelemelerin ardından, Gazhane diye tabir edilen metruk binanın, Erzurum’u çevreleyen sur duvarlarının parçası olarak kabul edildiğini kaydeden yetkililer, “Bu yapının Erzurum’u çevreleyen sur duvarlarının bir parçası olduğu, yapılan inceleme ve araştırmaların ardından kabul edildi. Bu yapı sonraları yakıt deposu olarak kullanılmaya başlandığından, Gazhane olarak isimlendirilmiş” dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.