Bölge Haber Girişi : 23 Kasım 2010 12:25

Erzurum'da eğitime büyük destek!..

Erzurum'da eğitime büyük destek!..
Erzurum'da aileleri dar gelirli olduğu için dershane imkanı bulamayan bin 500 öğrenciye Başarıyı Artırma Projesi (EBAP) kapsamında ücretsiz kurs veriliyor.

Erzurum Ajans-Erzurum’da aileleri dar gelirli olduğu için dershane imkanı bulamayan bin 500 öğrenciye Başarıyı Artırma Projesi (EBAP) kapsamında ücretsiz kurs veriliyor. Çoğunluğu ilçelerde yaşayan öğrenciler, kendileri için oluşturulan özel dershanelerde YGS, SBS ve LYS’ye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl valilik, kaymakamlıklar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nca başlatılan Erzurum’da Başarıyı Artırma Projesi (EBAP), devam ediyor. Kentteki gecekondu semtlerinin yanı sıra ilçe ve köylerdeki dar gelirli öğrenciler içerisinden bin 500’ü açılan kurslarda eğitim görüyor.

Kaymakamlıkların SYDV üzerinden tahsis ettiği minibüslerle ilçe ve köylerden, gelen çoğunluğu kız olan öğrenciler özel dershanelerde SBS, YGS ve LYS’ye hazırlanıyorlar.

Karayazı, Tekman ve Karaçoban’dan ulaşım ve kalacak yer sıkıntısı yaşadığı için getirilen 40 öğrenci çeşitli okullara yatılı olarak yerleştirildi. Kurslara gelen kız ve erkek öğrencilerin ihtiyaçları valilik ve kaymakamlıklarca karşılanıyor.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de bin 500 dargelirli öğrenciye SBS, LYS ve YGS kursu verildiğini belirten yetkililer, öğrencilere her türlü desteğin verildiğini söylediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.