Bölge Haber Girişi : 16 Ocak 2011 15:20

Erzurum'da Türkü ve şiir ziyafeti!..

Erzurum'da Türkü ve şiir ziyafeti!..
2011 UNIVERSIADE genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen kültür sanat etkinliklerrine devam ediyor. Bu çerçevede Bedirhan Gökçe, Nurullah Akçayır ve Harun Atmaca konser verdi...

Rabia ÇETİN-Demet ÇETİNER-(Erzurum Ajans)-2011 UNIVERSIADE Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen kültür sanat etkinliklerrine devam ediyor. Bu çerçevede Bedirhan Gökçe, Nurullah Akçayır ve Harun Atmaca konser verdi. Atatürk Üniversitesi Odutoryum A salonunda düzenlenen konserde sahneye ilk olarak Harun Atmaca çıktı. Birbirinden güzel türkülerle erzurumluları coşturan atmaca, daha sonra sahneyi Erzurumlu türk Halk Müziği sanatçısı Nurullah Akçayır'a bıraktı. Akçayır, Erzurumlulara Türkü ziyafeti sundu. son olarak sahneye çıkan Bedirhan Gökçe , hem biribinden güzel şiirleri ile hem de orkestrasının yaptığı güzel müziklerle Erzurumlulara ve üniversite öğrencilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Arar ara anılarını da anlatan Gökçe, gecenin sonunda "Sol yanım cıyoranne" şiiri ile salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.Konserden sonra Genel Koordinatör Bekir Korkmaz tarafından sanatçılara üzerinde Erzurum 2011 Kış Oyunları’nın logosunun yer aldığı Oltutaşı’ndan yapılan plaket verildi.

"YÜREĞİMİN RAHATLADIĞI ŞEHİRLERDEN BİRİ ERZURUM"

Konserden sonra Demet Çetiner'in sorularını cevaplayan Bedirhan Gökçe, " yüreğimin rahatladığı birkaç şehirden biri Erzurum'dur." dedi. Unıversiade ile ilgili konuşan Bedirhan Gökçe dugularını şöyle dile getirdi; "Erzurum gibi özel bir şehirde böyle büyük bir organizasyonun olması öutluluk verici bir durum. O kadar güzel insanların yetiştiği bu topraklarda evet artık bir şeylerin yapılması gerekiyordu, bu çerçevede Erzurum'a sahip çıktıkları için ve Erzurum'u dünayay duyurdukları için  emeği geçen en tepedekinden en alttakine kadar  her birine memlekete dolusu sevgilerimi sunuyorum.Erzurum gibi milliyetçi ve muhafazakar bir şehrin ne kadar geliştiğini Yunan Başbabakını karşılamasından anlıyoruz. Bu durum Doğunun Erzurum insanının ne kadar hoşgörülü, sıcak ve misafir perver olduğunu gösteriyor. "

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.