Bölge Haber Girişi : 18 Ocak 2010 01:13

Erzurum'dan denge tazminatına tepki!..

Erzurum'dan denge tazminatına tepki!..
Memur-Sen Erzurum İl Başkanı Dursun Mehmet Dindi, denge tazminatında haksızlıklar bulunduğunu ve bunun giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Erzurum Ajans-Memur-Sen Erzurum İl Başkanı Dursun Mehmet Dindi, denge tazminatında haksızlıklar bulunduğunu ve bunun giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Memur-Sen Erzurum Başkanı Dursun Mehmet Dindi, il başkanlığında bir basın açıklaması yaptı. 2008 yılında ek ödemeler düzenlenirken kurumlararası maaş dengesizliğinin giderilmesini olumlu bulduklarının altını çizen Dindi, iş yükü ağır olan fakat teknik sınıfta olmayanların mağdur edildiğini belirtti. Kurumlararası ücret dengesizliğinin giderilmeye çalışıldığını hatırlatan Dindi, bunun aksi sonuç doğurarak açığı daha da büyüttüğünü ileri sürdü. Bu konuda kendilerine yoğun yazılı talep geldiğine dikkat çeken Dindi, bunu aralıklarla halka ve basına duyuracaklarını vurguladı.

Denge tazminatının yükseltilmesine diyeceklerinin olmadığını dile getiren Dindi, "Yapılan iyileştirme yeterli olmasa da bu insanları bir nebze rahatlatmıştır. Ancak ek ödemenin hâlâ yüzde 51'lik kısmını alan memurlara karşı büyük bir ayrımcılık yapılmış, üvey memur konumuna sokulmuştur. Ülkenin en yoğun ve stresli kısmını adalet işçileri ve diyanet çalışanlarının gerçekleştirdiğini düşünürsek bu insanlara büyük haksızlık yapılmıştır. Bu haksızlığın acilen giderilmesi ve denge tazminatının bu insanlara ödenmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. Dindi, 19 Ocak salı günü de bu kapsamda Türkiye'deki tüm adliyeler önünde basın açıklaması yapacaklarını ifade etti.

(CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.