Bölge Haber Girişi : 27 Ekim 2009 00:19

Erzurumlu şehit ailelerinden PKK protestosu!..

Erzurumlu şehit ailelerinden PKK protestosu!..
Erzurum Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatem Tetik, derneğin kapısına geçici süreyle kilit vurduklarını açıkladı. Dernek üyesi yaklaşık 20 şehit yakını ise Karskapı Şehitliği'ne gelerek kendilerine verilen madalyaları yere bıraktı

Erzurum Ajans-Terör örgütü mensuplarının Habur Sınır Kapısı'nda karşılanmalarına tepkiler artarak sürüyor. Erzurum'da Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatem Tetik ve şehit yakınları basın açıklamasında bulundu. Bölücü terör örgütü militanlarının Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yaptığı sırada devlet töreni gibi karşılandığını ileri süren Tetik, bazı milletvekillerinin yaptığı açıklamaların şehitlerin kemiklerini sızlattığını söyledi. Tetik, "Devleti yönetenler vatan görevi kutsaldır diyorlar, biz de evlatlarımızı gönderiyoruz. Evlatlarımız da şehit oluyor; sonra Kürt açılımı, demokratik açılım gibi boş laflarla kapı kapı dolaşıp sözde barış çanları çalıyorlar. Son terörist adalete ve güvenlik güçlerimize teslim olmadan böyle bir destek söz konusu dahi olamaz. Gelen teröristlere madalya vermeleri, kırmızı halılarla karşılanmaları, gül vermeleri ve kurban kesmeleri eksikti. Biz mevcut siyasi hükümetten böyle bir hareketi de bekliyorduk. Sınır kapısındaki manzarada hükümet teröristleri teslim almamış, teröristler hükümeti teslim almıştır. Teslim olmayı kabul etmeyen ve buraya anlaşmak için geldiğini söyleyen teröriste kucak açılmıştır." dedi.

 

DERNEK KAPIBINA KİLİT VURULDU

 

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, daha sonra derneğin kapısına kilit vurdu. Tetik, dernek kapısının camına ise 'derneğin kapısına kilit vurulduğunu ve Karskapı Şehitliği'nde faaliyet göstereceklerini içeren afiş astı.

Bazı şehit yakınları ise 'şehitler ölmez vatan bölünmez' diye bağırarak, terör örgütü üyelerinin karşılanma görüntülerine tepki gösterdi. Bayraklarla Kars Kapı Şehitliği'ne yürüyen aileler burada açıklamada bulundu. Bazı şehit yakınlarının ağladığı gözlenirken, Dernek Başkanı Hatem Tetik madalyasını yere atarak, "Derneğimizin kapısını kapattık. Yeni adresimiz Karskapı Şehitliği'dir. Şehit çocuklarımıza verilen devlet ödünç madalyalarını sayın başbakanımıza ve içişleri bakanımıza iade edeceğiz. Bunları alsınlar PKK terör örgütüne taksınlar. Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna çocuklarımızı şehit verdik." diye konuştu. Ardından diğer şehit yakınları da madalyalarını yere bıraktı.

 

ŞEHİTLİKTE DUYGU DOLU ANLAR

 

Asker yakını olduğunu ve ismini açıklamayan bir şehit yakını kadın, "1985-1986 yıllarında Güneydoğu'da operasyon yapan bölük komutanı ağabeyimdi. Terörist yoktu, eşkıyalar vardı. Eroin kaçakçılığı vardı. Eroin geçerken ağabeyim yakalıyor teslim ediyordu. Üç kez suikasta uğradı. Vatan milliyetçisi olduğu için toprağa gömdüler. Bize şehitlerimiz şefaat edecek, onlara kim edecek?" diye konuştu.

Şehit yakını Selma Yurdagül de Başbakan'a yazdığı şiiri okudu. Daha sonra şehir mezarlarını ziyaret eden aileler duygu dolu anlar yaşadı.Bu arada şehit ailelerinden bir bayan çocuğu ile beraber eşinin mezarı başında ağladı. Annesinin ağlamasını seyreden çocuğu başka biri kucağına alarak uzaklaştırdı. Fenalık geçiren şehit eşine başka bir şehit yakını yardım etti.1993 yılında Ağrı'da oğlunu şehit veren Canip Topal ise "Bunun bir siyaseti yok. Toprak adam istiyor. Biri yaşayacak biri ölecek. Yolu yok. Ceddimiz şehit, olacağız yolu yok. Siyasetçiler için, hükümet için değil vatana, bayrağa, sancağa kurban olsun." şeklinde konuştu. (Cihan)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.