Erzurum Haber Girişi : 09 Mayıs 2013 13:47

Erzurum'un hava kalitesi yüksek

Erzurum'un hava kalitesi yüksek
Erzurum hava kalitesi bakımından havası en temiz iller arasında yer aldı.
Erzurumajans-Erzurum hava kalitesi bakımından havası en temiz iller arasında yer aldı. Kent Doğu Anadolu Bölgesinde duman kirliliğinin en az olduğu 4, kükürt dioksit madde yoğunluğunun en az çıktığı 5'inci il olarak belirlendi.

MART AYI


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mart ayı Hava Kalitesi bültenini yayımladı. Verilere göre mart ayında Erzurum'da kükürtdioksit madde yoğunluğu ortalaması 7, partiküler madde yoğunluğu ortalaması ise 34 mikrogram metreküp olarak kaydedildi.

ÜLKE SIRALAMASI

Türkiye'de duman kirliliğinin en yoğun görüldüğü on il Ankara (Sıhhıye), Zonguldak, Muş, Gaziantep, Muğla 1, Kocaeli (Dilovası), Afyon, Osmaniye, Niğde, Trabzon 2 (Meydan) olarak sıralandı. Doğu Anadolu Bölgesinde ise duman kirliliğinin en yoğun kaydedildiği İl Malatya olurken, bu ili kirlilik yoğunluğu bakımından Iğdır, Van, Bayburt, Ardahan, Kars, Bingöl, Elazığ, Ağrı, Erzincan ve Erzurum izledi.

KÜKÜRTDİOKSİT


Mart ayında Kükürtdioksit madde yoğunluğunun en yüksek ölçekte belirlendiği il Şırnak, Afyon, Edirne, Çorum, Zonguldak, Manisa (Soma), Muğla 1, Yozgat, Van, Siirt olarak kaydedildi. Doğu Anadolu Bölgesinde kükürtdioksit madde yoğunluğunun en yüksek çıktığı il Van oldu. Van'ı Muş, Kars, Gümüşhane, Ardahan, Iğdır, Erzincan, Bingöl, Ağrı ve Erzurum illeri takip etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.