Bölge Haber Girişi : 26 Haziran 2011 00:49

Erzurum'un parkları onlara emanet!..

Erzurum'un parkları onlara emanet!..
Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sayesinde kış turizminde adını duyuran Erzurum'da park ve bahçeler kadınlara emanet edildi.

Erzurum Ajans-Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sayesinde kış turizminde adını duyuran Erzurum'da park ve bahçeler kadınlara emanet edildi. Kentin en önemli tarihi miraslarından biri olan Selçuklular'dan kalma Yakutiye Medresesi'nin önündeki parktaki peyzaj çalışmasıyla işe başlayan Park ve Bahçeler Müdüresi Semiha Ercoşkun ile Peyzaj Mimarı Özge Yanmaz, ilçedeki parkları tek tek elden geçirecek.

Yakutiye Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Korkut tarafından Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne getirilen Semiha Ercoşkun, 7 ay önce aynı kurumda peyzaj mimarı olarak göreve başlayan Özge Yanmaz ile el ele verdi. İşe, Yakutiye Belediyesi'nin büyük önem verdiği tarihi medrese önündeki parkla başlayan Ercoşkun ve Yanmaz, daha sonra kent merkezindeki parklar için çalışma yapacak. Yaklaşık 180 bin kişiye ulaşan nüfusuyla Erzurum'un en büyük ilçesi konumunda olan Yakutiye'ye yeni parklar kazandırmayı amaçlayan Semiha Ercoşkun ve Özge Yanmaz, Dumlu Mahallesi'nde yaptırılacak olan mesire alanı için çalışıyor. Dumlu dağlarından gelen derenin kenarına kurulacak parkta yer alacak tesislerle ilgili son değerlendirme yapan Ercoşkun, ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalıştıklarını belirtti. Kadın olarak park ve bahçelere yaklaşımlarının farklı olduğunu belirten Semiha Ercoşkun, halktan de destek beklediklerini söyledi.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Bölümünü bitirdikten sonra belediyede peyzaj mimarı olarak göreve başladığını ifade eden Özge Yanmaz da Yakutiye Medresesi'ndeki parkı kent meydanı haline getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yeşil alanların bakım ve onarımının yanı sıra yeni parklar için de projeler hazırladıklarını vurgulayan Yanmaz, halktan da yapılan yeşil alanlara sahip çıkmalarını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.