Bölge Haber Girişi : 27 Ocak 2011 11:03

Esnafa 2011 tavsiyeleri!..

Esnafa 2011 tavsiyeleri!..
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Rasim Fırat, Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Zeki Pınar ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

Erzurum Ajans-Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Rasim Fırat, Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Zeki Pınar ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

Fırat, Kış Oyunları için Erzurum’a gelen misafirlere fahiş fiyat uygulandığı söylentileri üzerine, müşterilerine Cağ Kebabı sunan işyerleriyle, hediyelik eşya ve Oltu Taşı ürünleri satan esnafı ziyaret etti.

Ziyarette esnafa Erzurum’un marka olmuş tatlarından Cağ Kebabın 6 liranın üzerinde satılmaması yönünde tavsiyede bulunan Fırat, yine bir marka değeri olan Oltu Taşı ürünlerinde de herhangi bir fiyat artırımına gidilmemesini önerdi.

Başkan Fırat, “Erzurum’a mal olmuş Cağ Kebabın fahiş fiyattan satıldığı söylentileri üzerine esnafımızı ziyaret etme gereksinimi duyduk. Tek tek dolaştığımız esnafımız, Cağ Kebabı rayiç fiyatı olan 6 liranın üzerinde satmayacak. Şehrimize oyunlar için gelen misafirlerimizi layıkıyla ağırlamak Erzurumlu olarak bizim boynumuzun borcudur. Ziyaret ettiğimiz esnafımızın da bu bilinçte olması bizi mutlu etti.” dedi.

Tarihi Rüstem Paşa Bedesteni’nde hediyelik eşya ve Oltu Taşı ürünler satan esnafı da ziyaret eden Fırat; esnafın, işlemede kullanılan saf gümüşün fiyatının yüzde yüz oranında artığını bununda gümüş işlemeli ürünlere yansıdığını belirtmeleri üzerine, işyeri sahiplerinden, maliyetten kaynaklanan artış haricinde zam yapılmamasını istedi. İşleme kullanılmayan Oltu Taşı ürünlerinin normal değerinde satışa sunulması gerektiğini ifade eden Fırat, “2011 Kış Oyunları’nı anlık bir organizasyon olarak düşünmemeliyiz. Bu esnafımız için de Erzurum için de bir milattır. Universiade ile birlikte Erzurum dünyaya açılacak. Oyunlar Erzurum için dünyaya açılan bir kapı olarak değerlendirilmeli. Bugün cüzi artışlarla biraz daha fazla kazanç elde edebiliriz düşüncesiyle hareket edersek yanlış yaparız. Bu durum hem Erzurum esnafına yakışmaz hemde buradan bir kez alış-veriş yapacak olan müşterinin bir daha geri dönmemesine neden olur. Artık, bu tür organizasyonlar ilimizde sürekli olarak gerçekleştirilecek. Kendimizi sürekli olarak yenileyerek, dünya standartlarına ayak uydurarak bu tür organizasyonlardan maksimum faydayı elde edebiliriz. Ziyaretimizde esnafımızın, bu olayı birkaç günlük bir fırsat olarak görmediğini müşahede etmek bizi memnun etti.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.