Bölge Haber Girişi : 27 Ocak 2011 10:59

Biatlon Milli takımı umutlu!..

Biatlon Milli takımı umutlu!..
Kandilli Biatlon Tesislerinde yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdüren milli takım sporcularından Orhan Gazi Civil ve Ahmet Üstündağ,Bu kadar yatırıma, emeğe, desteğe madalya yakışır dedi.

Erzurum Ajans-Kandilli Biatlon Tesislerinde yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdüren milli takım sporcularından Orhan Gazi Civil ve Ahmet Üstündağ, “Bu kadar yatırıma, emeğe, desteğe madalya yakışır” dedi.

Çok kısa sürede büyük başarılara imza atıklarını söyleyen milli sporcular, “Bir zamanlar madalyaları rüyamızda göremiyorduk. Artık o kadar yakınız ki saniyeler kala madalyalar elimizden uçup gidiyor. Madalya almamamız için hiçbir neden yok artık. Tesis, imkan, destek hepsi var. Dünya artık yarışlarda bizleri de izleyecek” dediler.

“SOCHI’DE MADALYA GELECEK”

Evimizde düzenlenecek Üniversite Oyunlarının ardından olimpiyatlar için sıkı bir şekilde hazırlanacaklarını ifade eden milliler şöyle konuştular:

“Biz hedefimizi her zaman zirvede tuttuk. Kazandığımız tecrübeler ve kalitesi yüksek tesislerimizle artık olimpiyatlarda ülkemizde madalya kazanacak. Bu oyunlarının Türkiye’nin kış sporlarında tarihini değiştirdi. Bunun ardından önümüzde Rusya’da düzenlenecek olan dünya şampiyonası var. Orada da elimizden geleni yapıp ülke puanımızı yükseltmek istiyoruz.”

Türkiye Biatlon Milli Takım Antrenörü Yuriv Ivanov Mitev, son zamanlarda biatlonda hızla gelişim içinde bulunduklarını belirterek, madalyaya yaklaştıklarını söyledi. Bulgaristan adına iki defa olimpiyatlarda yarışmış, iki defa olimpiyatlara antrenör olarak gitmiş olan Milli takıma oldukça güvenen Bulgar antrenör Yuriv, “Karşımızda oldukça güçlü ülkeler var. Ama bu madalya alamayacağımız anlamına gelmiyor. Dünya standartlarını yakalamış, diğer ülkelerle mücadele edecek güçlü sporcularımız var. Bir zamanlar aynı parkurda yarışamadığımız ülkelerle sporcularla artık rakibiz” dedi.

“TESİS YOK BAHANESİ ARTIK KALMADI”

Bir zamanlar tesis konusunda oldukça sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Yuriv Ivanov Mitev, “Önceden başka ülkelere gidip kamplarımızı gerçekleştiriyorduk. Şimdilerde ise dünyanın en iyi tesislerine sahibiz. Artık madalya değil, madalyalar bekliyoruz. Çünkü bu tesislerde artık genç sporcuları da yetiştireceğiz. Yani alternatif sporcularımız daha çok olacak. Gelişim kampları düzenleyerek, sporcularımızı daha iyi eğiteceğiz. Çünkü bu spor dünyanın en zor sporlarından birisi. Yüksek derecede efor sarf ettiriyor. Artık kış olimpiyatlarında bizlerde boy göstereceğiz” diye konuştu.

AKGÜL’DEN DESTEK ZİYARETİ

27 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan UNIVERSIADE oyunlarında yarışacak olan Biatlon milli takımına antrenman esnasında moral ziyaretinde bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, sporcularla tek tek ilgilendi. Erzurum Kandilli Biatlon tesislerinde gerçekleşen ziyarette, sporcular ve antrenörlerden yarışlar ve antrenmanlar hakkında detaylı bilgi alan Akgül, milli takıma sonsuz güvendiğini belirterek, “Burada yapacağınız mücadele ülkemiz ve spor adına önemli, Erzurum’dan sonra Türk sporu bir milat yaşayacak. Siz bu miladın baş kahramanları olacaksınız. Her branşta dünyanın en iyi çalıştırıcılarını ülkemize getirerek sizlerin daha iyiye, daha ileriye gitmesini sağlayacağız. Bu sadece bizim değil sizinde gayretinizle de alakalı. Ben size bu konuda sonsuz güveniyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.