Bölge Haber Girişi : 29 Aralık 2010 17:38

ETSO'da sertifika töreni!..

ETSO'da sertifika töreni!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve 2011 Erzurum Koordinatörlüğü Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Komitesi'nin, Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) aracılığıyla farklı konularda düzenlediği sektörel eğitimleri başarıyla tamamlayanlar

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve 2011 Erzurum Koordinatörlüğü Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Komitesi’nin, Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) aracılığıyla farklı konularda düzenlediği sektörel eğitimleri başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.

ETSO Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen, 2011 Üniversiade Gönüllüler Komitesi Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nurinisa Esenboğa, 2011 Koordinatörlüğü STK Komite Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, ETSO Genel Sekreteri Avukat Abdulkadir Ungan, kursiyerler ve basın mensupları katıldı. Programın açış konuşmasını ETSO Meclis Başkanı ve ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın yaptı.

Konuşmasında, ETSO’nun, 27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları öncesinde yaptığı çalışmalardan söz eden Başkan Özakalın, 3 grup halinde düzenlenen ve 15 Eylül 2010’da başlayıp, 15 Aralık 2010 tarihinde sona eren eğitimlere katılan 350 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Eğitimlerdeki temel amacın; oyunlar öncesinde Erzurum’da gelişim ihtiyacı duyan alanlarda kalifiye elemanların sayısının artmasına katkıda bulunmak olduğunu kaydeden ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, “Tek düşüncemiz; işletmelerin nitelikli eleman sıkıntılarının giderilmesine yardımcı olmak ve ilimizde bu tip faaliyetlerin sürdürülebilir olmasına katkı sağlamaktır. Bu amacımıza ulaşma yolunda ciddi adımlar atabildiğimiz ve bu faaliyetlerin sonuçlarını paylayabildiğimiz için son derece mutluyuz” diye konuştu.

29 Aralık 2010 tarihi itibariyle, “2011 Kış Oyunları Gönüllüleri”nin eğitimlerine başladıklarını hatırlatan Özakalın, 20 Ocak 2011’e kadar 2 bin 400 gönüllüye eğitim vermeyi hedeflediklerini bildirdi. Başkan Özakalın, üyelerin ve ilgililerin eğitimlere daha fazla katılım sağlamalarını arzu ettiklerini sözlerine ekledi

Törende daha sonra 2011 Üniversiade Gönüllüler Komitesi Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nurinisa Esenboğa bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Esenboğa, alınan eğitimlerin sonucunun oyunların süresince ve sonrasında mutlaka görüleceğini belirterek, yeni dönemde gönüllerden eğitimlere aksatmadan devam etmelerini istedi. Törende daha sonra kursiyerlere ve işletmelerin temsilcilerine gruplar halinde sertifikaları verildi.

3 ay boyunca ETSO’da devam eden eğitimlerde, “İş Hayatı İçin Yabancı Dil Eğitimi”, “İletişim Eğitimi”, “Tüketici Turistik Davranış Eğitimi”, “Hizmet Kalitesi Eğitimi” ve “Hijyen Eğitimi” gibi konularda eğitimler verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.