Bölge Haber Girişi : 29 Aralık 2010 17:24

İşsiz gençlere yeni umut!..

İşsiz gençlere yeni umut!..
Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek okulu öğretim üyelerinden Doç. Dr. Dursun Kaya genç işsizlerin önünü açmak için bir projeye imza attı. Bu proje kapsamında Üniversite mezunu gençler ya da üniversite son sınıf öğrencileri girişimcilik dersleri alarak ken

Rabia ÇETİN-Demet ÇETİNER-(Erzurum Ajans)-Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek okulu öğretim üyelerinden Doç. Dr. Dursun Kaya genç işsizlerin önünü açmak için bir projeye imza attı. Bu proje kapsamında Üniversite mezunu gençler ya da üniversite son sınıf öğrencileri girişimcilik dersleri alarak kendi işlerini kurabilecekler.

Proje koordinatörü, Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dursun Kaya, Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek okulunda işsiz gençlere yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği 'Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı' kapsamında hazırladıkları 'Girişimcilik Projesi' ile 194 bin 237 Avro hibe almaya hak kazandıklarını söyledi. Atatürk Üniversitesi son sınıfta okuyan ya da yeni mezun işsiz gençlerin istihdama kazandırılması ve kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla proje hazırladıklarını ifade eden Kaya, projeyi İş-Kur ile ortaklaşa yürüteceklerini belirten Kaya, “şuana kadar İŞ-KUR’a başvuran 295 öğrenciden 75’ne bu eğitimi vereceğiz.” Dedi.

 

Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Dursun Kaya Proje ile ilgili son olarak şunları dile getirdi; “'Eğer katılımcımız sigortalı bir işte çalışıyorsa bu İş-Kur tarafından direkt tespit ediliyor. Ancak kayıt dışı çalışıp da projeden yararlanmak isteyenler olabilir. Çalıştığı iş buna kesinlikle engel teşkil etmemelidir. Anket çalışmasının ardından belirlenen 50'si üniversite son sınıf, 25'i de yeni mezun toplam 75 gencimize önce girişimcilik temel eğitimi vereceğiz. 48 saatlik eğitimin ardından performanslarını değerlendireceğiz ve bir üst kademeye geçen öğrencilere 96 saat uygulamalı girişimcilik eğitimi vereceğiz.Teorik eğitimlerin ardından gençleri, kendi işini kuran Türkiye'deki iş adamları ile tanıştırarak, onların deneyimlerinden yararlanmalarını sağlayacağız.”

Projeye dahil olabilecek fakülteler ise şu şekilde: ziraat fakültesi gıda mühendisliği bölümü, mühendislik fakültesi makine, inşaat ve çevre bölümleri, işletme fakültesi işletme ve iktisat bölümü, bilgisayar öğretmenliği ve Meslek Yüksekokulunda bu bölümlere karşılık olabilen bölümler. Proje kapsamında yıllık üniversite mezunu olan ve kendi işini kurmak isteyen gençlere 100 bin TL karşılıksız hibe desteği verilecek

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.