Bölge Haber Girişi : 27 Temmuz 2011 04:02

ETÜ kampüsü AÜ arazisi üzerine kurulacak!..

ETÜ kampüsü AÜ arazisi üzerine kurulacak!..
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Üniversite kampüs yerleşkesinin, havaalanı yolu kenarındaki Atatürk Üniversitesi'ne ait alana kurulmasının kesinlik kazandığını açıkladı.

Erzurum Ajans-Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Üniversite kampüs yerleşkesinin, havaalanı yolu kenarındaki Atatürk Üniversitesi'ne ait alana kurulmasının kesinlik kazandığını açıkladı.

Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Müceldili Konağı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Yaylalı, kamuoyunda tartışılan kampüs yerleşkesinin aralarında Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün de yetkililerinin bulunduğu 7 kişilik komisyon tarafından belirlendiğini söyledi. Prof. Yaylalı, Etü'nün gelecek eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alımına başlayacağını söyledi.

Uzun ve titiz bir arayış sonucunda Üniversite kampüsünün Atatürk Üniversitesi'ne ait arazilerin bulunduğu havalimanı güzergâhı olarak belirlendiğine dikkat çeken Prof. Yaylalı, "Çayırtepe Köyü, eski ağır bakım atölyesi, Çat yolu ve Nenehatun Köyü'nün bulunduğu alternatif alanlarda yer tespiti için titiz çalışmalar yapıldı. Ancak altyapı, iklim, etüt zemini ve il merkezine uzaklık ile ulaşım gibi nedenlerden dolayı bu yerlere Etü kampüsünün kurulamayacağına karar verildi. 7 kişilik komisyon üyeleri, tamamı hazine arazisi olan ve bir kampüs için en ideal yer olan Atatürk Üniversitesi'ne ait arazileri oybirliğiyle uygun gördü. Bu yer ayrıca, iddia edildiği gibi Aü'ye 1957'de değil, 1992 yılında tahsis edilmiş. " dedi.

"2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİNDE ÖĞRENCİ ALACAĞIZ"

Etü'nün, 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alımı yapmasının planlandığına işaret eden Rektör Yaylalı, amaçlarının, öğrencilere kaliteli eğitim sunmak olduğunu kaydetti. Etü'nün Ortadoğu, Kafkaslar ve Ortaasya ülkelerine hitap edeceğine de değinen Rektör Yaylalı, "Bölge ülkelerine 6 fakülte, 3 enstitü ve bir yabancı dil bilimleri fakültesiyle hizmet sunacağız. Amacımız, Erzurum'u eğitim üssü haline getirmek, bölgesel sosyo-ekonomik sorunların çözüm merkezi ile bilim teknoloji merkezine dönüştürmek. " dedi.

Prof. Yaylalı, ayrıca, ilk kez bir Üniversite bünyesinde spor bilimleri fakültesinin de Etü bünyesinde kurulacağını dile getirdi. Rektör Yaylalı, ana kampüsün kurulmasının ardından şehrin sosyo-ekonomik canlılığı için çeşitli fakültelerin, daha sonra şehrin belirlenecek yerlerine kurulacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.