Spor Haber Girişi : 09 Ocak 2016 13:28

EYOWF'tan ültimatom gibi mektup

EYOWF'tan ültimatom gibi mektup
Erzurum'un ev sahipliği yapacağı Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOWF) için hâlâ genel koordinatör atanmaması ve eksiklikler Avrupa Olimpiyat Komitesi'ni (EOC) endişelendirdi.

Erzurumajans-Erzurum'un ev sahipliği yapacağı Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOWF) için hâlâ genel koordinatör atanmaması ve eksiklikler Avrupa Olimpiyat Komitesi'ni (EOC) endişelendirdi. EOC, Türkiye'ye ültimatom gibi mektup gönderdi: Derhal komite oluşturun? Vaktimiz çok az... Size güvenmek istiyoruz. 

 

EYOWF, Bosna Hersek'in tesisleri yetiştirememesi nedeniyle Erzurum'un 2019 yılında yapacağı organizasyonla takas edilmişti. Geçen Kasım ayında Prag'da düzenlenen toplantıda 2017 EYOWF bayrağı Erzurum'a teslim edildi. Ancak aradan geçen zaman içinde ve oyunlara 11 ay kala hiçbir adım atılmaması Avrupa Olimpiyat Komitesi'nde paniğe neden oldu.


Tarih bile net değilmiş! 


Komite Başkanı Patrick Hickey imzasıyla Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener'e bir mektup gönderildiği ortaya çıktı. Mektupta zaman darlığına dikkat çekilirken, daha önce açıklanan 11-18 Şubat 2017 tarihinin kesinleştirilmesi ve organizasyon komitesi kurulması istendi. 


Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOWF), Bosna Hersek'in tesisleri yetiştirememesi nedeniyle Erzurum'un 2019 yılında yapacağı organizasyonla takas edilmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun destek sözüyle Erzurum'a kazandırılan EYOWF için geçtiğimiz yıl Kasım ayında Çek Cumhuriyeti'nin Başkenti Prag'da düzenlenen toplantıda 2017 EYOW bayrağı Erzurum'a teslim edildi.


EYOWF PANİĞİ (1)


Mektup gönderdi 


Ancak aradan geçen zaman içinde hiçbir adım atılmaması Avrupa Olimpiyat Komitesi'ni (EOC) endişelendirdi. Komite Başkanı Patrick Hickey imzasıyla Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener'e bir mektup gönderildiği ortaya çıktı.


Önce teşekkür sonra uyarı


Geçtiğimiz 4 Ocak'ta kaleme alınan 'ültimatom' gibi mektup da öncelikle çok zor bir durumda Erzurum'un bu görevi üstlenmesine teşekkür edildi. Mektupta, oyunlar için hazırlık süresinin çok kısa olduğuna vurgu yapılırken, "Kendi prosedürlerinizi tamamlamanızla birlikte EOC olarak tüm katkıyı sağlamaya hazır olduğumuzu beyan ettik. Bu çok kısa süre içinde üç önemli unsurun karar bağlanmasını rica etmiştik ve hala da rica ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Tarih net değilmiş!


Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Patrick Hickey'in gönderdiği mektuba göre daha önce 11-18 Şubat 2017 olarak açıklanan tarihin henüz net olmadığı da ortaya çıktı. Mektupta ilk olarak bu tarihin netleştirilmesi istenirken, "Katılımcı 51 ülkeye bunu duyuracağız. Bu tarihe göre teknik delegelerini ve organizasyonlarını belirleyecekler" denildi. Ancak EYOWF için henüz bir genel koordinatör atanmaması ve daha Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı yapılmaması nedeniyle akademik takvimin belirlenemediği bu nedenle oyunlar köyünün yani yurtların durumunun netlik kazanmadığı öğrenildi.


3


"Muhataplarımızı bilelim" 


Mektupta ikinci önemli madde de organizasyon komitesinin henüz oluşturulmadığı gerçeği oldu. Bu konuda ciddi endişeler taşıdıkları düşünülen EOC'nin mektubunda şöyle denildi. "Derhal organizasyon komitesi kurulmalı. Muhataplarımız kim bilelim. Çünkü zamanımız çok az."


"Ziyaretimiz için tarih belirleyin"


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanlığı'na gönderilen mektupta, son olarak Avrupa Olimpiyat Komitesi ve koordinasyon üyelerinin Ocak ayında Erzurum'a yapacağı ziyaret için tarih belirlenmesi istenildi. "Erzurum'da yapacağımız toplantıda tartışmamız gereken çok önemli konular var" ifadesinin yer aldığı mektupta son olarak "EYOWF 2017'yi başarıyla tamamlayacağımızı düşünüyoruz ve size güvenmek istiyoruz" denildi.


Rusya mı taş koyuyor?


Mektupta yer alan "Tartışmamız gereken çok önemli konular var" ifadesi spor çevrelerince, "dikkat edilmesi gereken bir satır" olarak yorumlanırken, jet krizi nedeniyle Rusya'nın oyunlara engel olmaya çalıştığı iddia edildi. Bu konuda Avrupa spor çevrelerinde ciddi bir kulis faaliyeti yürüttükleri öne sürülen Rusya'nın EYOWF'un Erzurum'da yapılması halinde oyunlara sporcu göndermeyeceği de söylentiler arasında yer aldı.


Bakan reddetti iddiası 


Erzurum'da ki kısır çekişmeler nedeniyle EYOWF için henüz bir genel koordinatör atanmazken, Büyükşehir Belediyesi'nden bazı yetkililerin konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile görüştüğü ve belediyeden bir ismin genel koordinatör olarak atanmasını istedikleri öne sürüldü. Ancak Bakan Kılıç'ın Büyükşehir Belediyesi'nin bu talebine sıcak bakmadığı, genel koordinatörlüğe de Bakanlıktan bir ismi atayacağı iddia edildi.


Ounur SAĞSÖZ/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.