Erzurum Haber Girişi : 09 Ocak 2016 13:07

Erzurum 'güven'li ellerde

Erzurum 'güven'li ellerde
Cadde, sokak, avm ve otogar gibi insanların yoğun olduğu yerlerde görev yapan güven timleriyle asayiş olayları büyük ölçüde azaldı.
Erzurumajans-Cadde, sokak, avm ve otogar gibi insanların yoğun olduğu yerlerde görev yapan güven timleriyle asayiş olayları büyük ölçüde azaldı. 

Kent merkezindeki 9 bölgede timlerin sayısını 2 katına çıkaran Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçluyla mücadele ediyor

Erzurum 'Güven Tim'leriyle daha güvenli. Önceki yıllarda 12 olan güven timi sayısının 27'e çıkarılmasıyla cadde ve sokaklarda işlenen suç oranlarında önemli azalma yaşandı.

Erzurum'da suç ve suçluyla mücadele için kurulan güven timleri, önemli bir başarı sağladı. İç göç, kentleşme gibi gelişmelerle beraber sosyal ve ekonomik faktörlere bağlı olarak suçlarda da önemli değişiklikler yaşandı. Cadde ve sokakların yanı sıra insanların yoğun olduğu alışveriş merkezleri suç ve suçluların yoğun olduğu mekanlar haline geldi. Erzurum emniyeti de buralarda suç ve suçluyla mücadele için güven timleri oluşturdu. Suç ve suçluya anında müdahale eden polisler sebebiyle kent merkezindeki asayiş olaylarında önemli bir azalma yaşandı.

Suç işleme potansiyeli olan şahıslar üzerinde caydırıcı etki oluşturup, suç işlenme eğilimi düşürmek amacıyla kendilerini kamufle ederek halktan bir gibi hareket etmek suretiyle vatandaşın polise güven duygularını arttıran 'Güven Timleri'nin başarısı üzerine kent merkezinde 12 olan tim sayısı 27'ye çıkartıldı.

Polisin gelişen olaylara daha seri müdahale etmesi amacıyla yapılan çalışmalarda,  Havuzbaşı-DGM Kavşağı, DGM Kavşağı-Tebrizkapı, Üçkümbetler, Taş Mağazalar, AVM, Yıldızkent, Otogar, Hastaneler Caddesi ve Muratpaşa Mahallesi olmak üzere toplam dokuz bölgede timler, vatandaşın huzuru için görev yapıyor. İl genelinde huzur ve asayişin temin edilmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik resmi ve sivil ekipler, meydana gelen olayların yoğunluk ve zamanlama etütleri yapıyor. Elde edilen veriler ışığında çalışmalar yürütülerek alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve otogar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yapılan planlı-şok uygulamalarla, suç ve suçluya müdahale edilerek Erzurum'un asayiş açısından güven bir şehir olduğu vurgulanıyor.

Yapılan tedbir çalışmaları neticesinde meydana gelen olaylara hızlı ve etkin müdahale imkanı sağlanırken, suç işlemeye meyilli kişiler üzerinde yakalanma algısı oluşturularak suç işlenmesinin önüne geçilmesi amaçlanmış ve sonucunda özellikle hırsızlık suçlarında azalma görüldü.

Ayşenur BAYRAM/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.