Bölge Haber Girişi : 14 Kasım 2010 14:08

Ferdi bowling turnuvası sona erdi!..

Ferdi bowling turnuvası sona erdi!..
Tutku Bowling Salonu tarafından bu yıl 6.'ncısı düzenlenen ferdi bowling turnuvası final müsabakaları ile sona erdi.

Erzurum Ajans-Tutku Bowling Salonu tarafından bu yıl 6.'ncısı düzenlenen ferdi bowling turnuvası final müsabakaları ile sona erdi.

Yakutiye ilçesindeki bir AVM'de bulunan Tutku Bowling Salonu'nda düzenlenen ferdi final karşılaşmalarında bay ve bayan 16 yarışmacı ter döktü. 8-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenen elemelerde 120 yarışmacı finale kalmak için yarıştı.

Finale kalan 2'si bayan 16 yarışmacı şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti. Tek kategoride gerçekleştirilen müsabakalarda bayan katılımcılara pozitif ayrımcılık yapılarak 15 puan fazladan verildi.

Yarışmalar sonunda Gürkan Ünal, Sedat Arpa ve Ali Çayır dereceye girdi. Müsabakalar sonunda dereceye giren ilk 8 katılımcıya Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer ve işletme sahibi Cafer Akdemir tarafından madalya, şilt ve çeşitli hediyeler verildi. Kaymakam Esmer, turnuvaya katılanların çoğunun üniversite öğrencisi olmasının müsabakalara başka bir güzellik kattığını dile getirdi.

Sporun bireylerin tanışması, kaynaşması ve centilmenlik ruhu içerisinde rekabet duygusunu kazandığına vurgu yapan Kaymakam Esmer,"Spor sevgi, saygı ve centilmenlik ruhunun ortaya çıktığı bir alan. Burada düzenlenen bowling yarışmasında tanıştığınız, dostane bir rekabetle kaynaştığınız. Bu oluşan sevgi ve saygı ortamı salon dışında da devam ederek sosyal yaşamlarınıza bir değer kazandıracaktır." diye konuştu.

İşletme sahibi Cafer Akdemir ise amaçlarının ticari kar sağlamak olmayıp, bireyler arasında dostluk ve sevgi bağını spor aracığıyla yaygınlaştırmak olduğuna işaret ederek, "Ticari bir işletmeyiz ama önceliğimiz toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirecek etkinlikler düzenlemek." diye konuştu. Turnuva sonrasında katılımcılar toplu halde hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.