İlçeler Haber Girişi : 17 Nisan 2012 16:25

Flaş.. Horasan'daki muhtar cinayetine ceza yağdı

Flaş.. Horasan'daki muhtar cinayetine ceza yağdı
Erzurum'un Horasan ilçesinde muhtarlık seçimi sonuçları nedeniyle çıkan kavgada 5 kişinin ölümüne 10 kişinin de yaralanmasına neden olan sanıklara ceza yağdı.
Erzurum Ajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum'un Horasan ilçesinde muhtarlık seçimi sonuçları nedeniyle çıkan kavgada 5 kişinin ölümüne 10 kişinin de yaralanmasına neden olan sanıklara ceza yağdı. Erzurum 1.Ağır Ceza Mahkemesi, 3 yıldır devam eden davanın karar duruşmasında  3 sanık hakkında beraat ,  4 sanık hakkında ise  toplam 4 müebbet hapis, 48 yıl 58 ay  14 gün hapis cezası verdi.

Horasan'ın Aliceyrek Köyü eski Muhtarı İsmail Yerdelen ile muhtarlığa yeni seçilen yeğeni Mücahit Yerdelen'in yakınları arasında  03 Mart 2009 tarihinde Horasan İlçesi Dörtyol Caddesi'nde çıkan kavgada Nevzat Yerdelen, Korkmaz Yerdelen, Haci Yerdelen, Mehmet Şirin Yerdelen  ve olay yerinden geçen  öğretmen Nihat  Bak  ölmüştü.

Erzurum 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 yıldır devam eden davadan bugün karar çıktı. Mahkeme heyeti  7 tutuklu sanığın bulunduğu davada  Sinan, Musa, ve Erhan Yerdelen hakkında beraat kararı verdi.

Tutuklu sanıklardan Ayhan Yerdelen’i, kasten adam öldürmek ve yaralamak suçlarından 2 müebbet hapis 11 yıl 17 ay 7 gün ise ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

Yine tutuklu sanıklardan Orhan Yerdelen,  hakkında ise kasten adam öldürmek ve kasten adam öldürmeye teşebbüs ve adam öldürmeye azmettirme suçlarından 2 müebbet 11 yıl 17 ay 7 gün ağırlaştırılmış hapis cezasını uygun gördü.

Diğer tutuklu sanık Nuri Yerdelen ise  21 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, tutuklu sanıklardan Şeref Yerdelen hakkında ise 5 yıl altı ay hapis cezası verdi. Şeref Yerdelen’in tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurarak tahliye edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.