Erzurum Haber Girişi : 22 Şubat 2013 18:02

Gazeteciler PMYO'da konuştu

Gazeteciler PMYO'da konuştu
Erzurum Polis Okulu tarafından düzenlenen ‘Yerel Medya ve Polis İletişimi’ konulu panele katılan gazeteciler, ‘Basın ve Polis İlişkilerini’ anlattı.
Erzurumajans-Levent Akpınar'ın haberi-Erzurum Polis Okulu tarafından düzenlenen  ‘Yerel Medya ve Polis İletişimi’ konulu panele katılan gazeteciler, ‘Basın ve Polis İlişkilerini’ anlattı.

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından “Yerel Medya ve Polis İletişimi” konulu panel düzenlendi. Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Polis Okulu Müdürü Abdullah Şahin, Emniyet Müdür Yardımcıları ve çok sayıda polis adayının katıldığı Panele konuşmacı olarak Palandöken Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şener, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Güncel Medya Genel Koordinatörü Recep Kapucu ve Erzurum Gazetesi yazarlarından Bünyamin Aydemir katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Polis Okulu Müdürü Abdullah Şahin, ‘Polis- Medya’ ilişkisine dikkat çekerek, “Bizim mesleğimizde tarafsızlık ve güvenilirlik çok önemli. Coğrafya, cinsiyet, din ve dil ayrımı yapmadan görevlerimizi yerine getirirsek her alanda başarılı oluruz”dedi.

Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ise  yaptığı konuşmada, “ Polis olarak, milletin malını, ırzını koruduğumuz müddetçe başarılıyız demektir. Bizim bu başarılarımızın halka yansımasında en önemli unsur ise basındır. Bu nedenle medyayla iyi iletiştim kurmamız şart” diye konuştu.

Palandöken Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başyazarı Mehmet Şener ise  ‘Basın-Polis’ ilişkileri nasıl olmalı konusuna değindi. Gazetecilerle polislerin zaman zaman karşı karşıya geldiklerini vurgulayan Şener, “Gazeteciler bazen bilgi almak istedikleri bir haberde polisle karşı karşıya gelebiliyor. Bunun sebebi de iletişimsizlikten kaynaklanıyor.  İyi iletişim kurulduğu takdirde bu sorunlar inanıyorum ki ortadan kalkacaktır” dedi.

Demokratik ve hukuk devletinin en önemli normlarından birinin polisler olduğunu da ifade eden Şener, “Yasalara uygun kalıp, işimizi düzgün yaptığımız taktirde çözemeyeceğimiz hiçbir sorun olmaz kanaatindeyim. Burada hem polis arkadaşlara, hem polis adayı gençlerimize hem de gazetecilere önemli görevler düşüyor” diye konuştu.

Panelin Moderatörlüğünü yapan Atatürk Üniversitesi Dekanı  Prof. Dr. Uğur Yavuz ise demokrasi ile yönetilen ülkelerde basının görevinin kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğunu söyledi. Demokrasilerde kamu görevi yapan herkesin eleştirilebileceğini vurgu yapan Prof. Dr. Yavuz, "Eleştirinin olmadığı yerlerde gizli sancılar ve patlamalar olur. Toplum sarsılır. Kamu görevlileri de eleştirilir. Ancak eleştiride art niyet olmamalı" değerlendirmesinde bulundu.

Panalin diğer konuşmacıları olan Güncel Medya Genel Koordinatörü Recep Kapucu ve  Erzurum Gazetesi Yazarı Bünyamin Aydemir ise “Muhabirlerin polisten beklentisi” konusunda bilgiler aktardılar.

Kapucu, haber takipi sırasında polislerle yaşadıkları diyalogları örnekler vererek anlattı. Yazar Aydemir ise, Polisin 21.Yüzyılla birlikte değişen yüzünün medyaya yansıması örneklerle dinleyicilere aktardı.
Panel sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.