Bölge Haber Girişi : 07 Ekim 2011 11:33

Gezgin kitap ekibi Oltu'da!..

Gezgin kitap ekibi Oltu'da!..
Bağcılar Belediyesi'nin "Gezgin Kitap" ekibi, Oltu'ya konuk oldu. Bağcılar Belediyesi, ilçe kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Gezgin Kitap" projesi bu yıl da devam ediyor.

Erzurum Ajans-Bağcılar Belediyesi'nin "Gezgin Kitap" ekibi, Oltu'ya konuk oldu. Bağcılar Belediyesi, ilçe kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Gezgin Kitap" projesi bu yıl da devam ediyor.

Proje kapsamında 5 ilde 15 noktaya 60 bin kitap ulaştırmanın hedeflendiğini aktaran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Ülke olarak daha iyi seviyelere ulaşabilmek için kişi başına okunan kitap oranını artırmamız gerekiyor. Bunun için gerek bireylere gerekse kurumlara önemli görevler düşmektedir" dedi.

Kitapların bir kısmının Bağcılar semtinde eğitim gören öğrencilerden toplandığını bir kısmının ise satın alındığını açıklayan Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Şefi Aziz Erdoğan, "Kitaplar arasında 'Kitaplar' olarak ifade edilen Türk ve Dünya Edebiyatının en seçkin eserleri yer alıyor. Bu proje ile öğrencilerimiz arasında sevgi ve bilgiye dayalı dostlukların oluşmasını ve gönül köprülerinin kurulmasını amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Toplanan 60 bin kitabı 5 il ve 10 ilçe olmak üzere toplam 15 noktaya ulaştırmak için Bağcılar'dan yola çıkan ekip, öğrenci sayısı kadar (8 bin) kitabı da Oltu'da dağıttı. Gelen heyeti Oltu Kazım Karabekir İlköğretim okulu bahçesinde karşıladılar. Karşılamada Oltu Yibo İlköğretim Okulu Erzurum bar ekibi gösteri yaptı. Kitap dağıtımını gerçekleştirdikten sonra okul öğrencileri misafirlere çiçek takdim ettiler.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı aldıkları buket çiçekleri okul öğretmenlerine tekrar hediye ettiler. Öğrenciler bağcılar belediyesine ve bağcılar ilçe milli eğitim müdürlüğüne dağıtmış oldukları kitaplardan dolayı teşekkür ederek çok güzel kitaplar okuyunca hikayelerin içlerinde hissettiklerini söylediler. Öğrenciler, "Kitapların hep ayrı kitaplar olması da sevindirici arkadaşlarımızla değişerek okuyacağız bu sayede birçok kitap okumuş olacağız bu kadar kitabı parayla alsak dünyanın

parası ederdi şimdi bedava okuyacağımız için mutluyuz" dediler.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nimet Doğan'ın misafiri olan ekibe Oltu Cağ Kebabı ikramında bulunuldu. Ardından Oltu Belediyesinin makamına geçen ekibe yönelik konuşma yapan Başkan Ziyrek, Kitap dağıtılacak 10 ilçe arasında Oltu'nun da yer almasından ötürü ekibe teşekkür etti. Başkan Ziyrek, yemek sonrası konuklarına Oltu Taşı tesbih hediye etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.