Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Şubat 2012 17:16

Gezici kütüphane hizmete girdi

Gezici kütüphane hizmete girdi
Erzurum'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından 540 bin liraya mal edilen gezici kütüphane hizmete girdi.
Erzurum Ajans-Erzurum'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından 540 bin liraya mal edilen gezici kütüphane hizmete girdi.
Gezici kütüphanenin açılışı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, eskiden vatandaşların kitap okumak istediklerini ancak kolay bir şekilde kitaba ulaşamadıklarını belirterek, sağlanan imkanlarla artık vatandaşların kitaplara daha kolay ulaşabildiklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk ise, 540 bin liraya mal olan gezici kütüphanenin 190 bin liralık kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığı, geri kalan kısmının ise SODES kapsamında karşılandığını söyledi.

Gezici kütüphane içerisinde 3 bin 105 kitap bulunduğunu ve bu rakamın ileride artırılacağını anlatan Öztürk, “Gezici kütüphanemizde kitapların yanı sıra teknolojik imkanlar da sunulmuştur. Gelişen teknolojiyle kütüphane hizmetleri sadece kitaplarla değil görsel işitsel araçlarla da desteklenmiştir. Bu amaca uygun 6 adet internet bağlantılı okuyucu bilgisayarı, 2 adet televizyon, projeksiyon cihazı ve perdesi, DVD oynatıcısı ve yazıcı vardır. Böylelikle kitaplarla birlikte görsel, işitsel imkanlar da vatandaşımızın ayağına gidecektir.” Diye konuştu.
P
rogramda daha sonra Vali Öztürk ve beraberindekiler, gezici kütüphaneyi gezerek, görevlilerden bilgi aldılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.