Kültür-Sanat Haber Girişi : 28 Nisan 2012 15:45

Güler yüzler kreşi'nden anlamlı sergi

Güler yüzler kreşi'nden anlamlı sergi
Fotoğraf sanatçısı İmran Uzun, 'Gülen Yüzler Solmasın' isimli dördüncü kişisel sergisini Erzurum AVM’de açtı.
Erzurum Ajans-Fotoğraf sanatçısı İmran Uzun, 'Gülen Yüzler Solmasın' isimli dördüncü kişisel sergisini Erzurum AVM’de açtı. 2-6 yaş grubu arasında çekilen çocuk fotoğrafları sergisinden elde edilen gelir Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağışlanacak.

‘BU BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİDİR’

Gülen Yüzler Kreş Müdürü Gül Özçelik, Erzurumlu fotoğraf sanatçısı İmran Uzun'un, çocuk gülümsemeleri konulu 'Gülen Yüzler Solmasın' isimli fotoğraf sergisi ile bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ifade etti. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alış-veriş merkezi olan REDEVCO Merkezi'nde açılan sergi özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.
Erzurum'da uzun yıllar Gülen Yüzler Kreş’in hizmet hizmet verdiklerini ifade eden Kreş Müdürü Müdürü Gül Özçelik, fotoğraf sanatçısı İmran Uzun’un ‘’Gülen Yüzler’ fotoğraf sergisinin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

‘GELİRİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA’

Özçelik, "Buradaki amacımız lösemili çocuklarımıza katkı sağlamaktır. Öğrenci velilerimizin yapacağı katkı ile 'Gülen Yüzler' fotoğraf sergisinden elde edeceğimiz geliri vakfa bağışlanacak. Hiç bir çocuğun doğarken fakir veya zengin, sağlıklı ya da hasta olmayı seçme şansı yoktur. Veya ‘Ben bu ortamda tedavimi sürdürmeyeceğim’ deme şansına da sahip değildir. Öte yandan Çocuk Hakları Sözleşmeleri gereğince her çocuk eşit koşullarda ve devlet güvencesinde tedavi olma ve yaşama şansına sahip olmalıdır. Çünkü, Lösemi hastalığının tedavisi son derece pahalıdır. Yüzlerce milyar lira tutan bu tedavileri hiçbir ailenin bütçesi kaldıramamaktadır. Bu nedenle kâr amacı gözetmeyen, gerektiğinde parasız tedavi olanağı sağlayan vakıf hastanelerine ihtiyaç vardır. Bu çalışmalarımıza önem vereceğiz. Çocuklarla birlikte önümüzdeki hafta Laleli bölgesinde ağaç dikeceğiz. Faaliyetlerimizi böylelikle tamamlamış olacağız” " dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.