Bölge Haber Girişi : 09 Haziran 2011 13:59

Güneş enerjisiyle çalışan ayısavar!..

Güneş enerjisiyle çalışan ayısavar!..
Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan elektirikçi Mustafa Karasungur, çiftçinin korkulu rüyası haline gelen yabani hayvanların tarlalara girmemesi için 'ayısavar' adını verdiği robot icat etti.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan elektirikçi Mustafa Karasungur, çiftçinin korkulu rüyası haline gelen yabani hayvanların tarlalara girmemesi için 'ayısavar' adını verdiği robot icat etti.

5 bin liraya mal ettiği ayısavar robotu güneş enerjisi ile çalışarak bir çevre dostu olduğunu vurgulayan Mustafa Karasungur, "Bin 500 parçadan oluşan insan görünümündeki robot tekerler sayesinde yürüyor.

Başındaki sensör sayesinde alarm ve çevreye ışık saçan robot tehlikenin üzerine giderek tarlaları yaban hayanlardan koruyor. Robot her türlü zeminde rahatlıkla gidiyor" dedi.

Daha öncede su ile çalışan otomübil yapan ve bu otomobil ile 100 bin kilometre yol kateden Mustafa Karasungur, 3 yıldır üzerinde çalıştığı ayısavarın seri üretilmesi halinde maliyetinin çok düşeceğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.