Kültür-Sanat Haber Girişi : 26 Mart 2012 18:30

Halk oyunları ve halk müziğinde büyük başarı

Halk oyunları ve halk müziğinde büyük başarı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri halk oyunları ve halk müziğinde şampiyonluk sevinci yaşadı.
Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri halk oyunları ve halk müziğinde şampiyonluk sevinci yaşadı.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini gösteren Gençlik Merkezi, Palandöken Gençlik Merkezi ve Gölbaşı Gençlik Merkezi halk oyunları ve halk müziği yarışlarında büyük bir başarı gösterdi. 24-25 Mart 2012 tarihlerinde Kırşehir’de yapılan Türk Halk Müziği Solist Yarışması ile Halk Oyunları Yarışmasına iştirak eden Erzurum Gençlik Merkezleri büyük bir başarı gösterdi. Türk Halk Müziği Solist yarışmasını 11 genç sanatçı ile katılan Erzurum 3 birincilik, iki ikincilik, dörtte üçüncülük derecesi elde etti. Erzurum halk oyunlarında ise 13-17 Yaş ve 18-24 yaş erkekler kategorisinde birincilik kürsüsüne çıktı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, bu büyük başarılarla gurur duyduklarını söyledi.
G
ençlik Merkezleri’nin birçok faaliyetle Erzurum ve Üniversite gençliğine hitap ettiğini ve hizmet verdiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Gençlik Merkezleri’nin Türk Halk Müziği Solist Yarışması ile Halk Oyunları Yarışması’nda büyük başarı elde etmesinin sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çintimar, “Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, gençliğe büyük önem veriyor. Bizde Gençlik Merkezlerimizin bu tür etkinliklerle de ve yarışmalarda başarılı olması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Erzurum’da birincilikler kazandıran Halk Oyunları ekiplerimizi, Türk Halk Müziği ekiplerini ve hocalarını tebrik ediyorum” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.