İlçeler Haber Girişi : 31 Aralık 2011 12:05

Hırsızların çaldığı hayvanları jandarma buldu

Hırsızların çaldığı hayvanları jandarma buldu
Erzurum`un Oltu ilçesine bağlı Büyük Orcuk köyünde bir ahırdan çalınan büyükbaş hayvanlar, jandarmanın sıkı takibi sonucu bulunarak sahibine teslim edildi.
Erzurum Ajans-Erzurum`un Oltu ilçesine bağlı Büyük Orcuk köyünde bir ahırdan çalınan büyükbaş hayvanlar, jandarmanın sıkı takibi sonucu bulunarak sahibine teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre, Büyük Orcuk köyünde önceki gece saat 02.00 sıralarında Feyzullah Pala`ya ait ahırdaki iki büyükbaş hayvan hırsızlar tarafından çalındı. İhbar üzerine hırsızları yakalamak için çalışma başlatan Oltu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olayını kısa sürede çözdü. Hayvanların taşındığı aracın plakasından yola çıkarak araştırmalarını derinleştiren ekipler, aracın bir rent a car firmasından kiralandığını tespit etti. Aracı kiralayanların kimlik bilgilerine ulaşan jandarma, ikibüyükbaş hayvanı Tortum ilçesi Yayala Merası`nda yaylacıların yaz aylarında kullandıkları ahırda terk edilmiş olarak buldu.

E.K. ve R.B. adla zanlıların hayvanları terk edip kaçtığı anlaşıldı. Çalınan hayvanların sahibi Feyzullah Pala`yı Tortum`a götürerek hayvanların kendisine ait olup olmadığı tespitini yapan jandarma, Pala`ya ait olduğu anlaşılan hayvanları bir araçla Büyük Orcuk köyüne getirilerek kendisine teslim etti. Çalınan hayvanlarına kavuşan Pala, "Allah jandarmamızdan razı olsun. Çok şükür hayvanlarıma bir şey olmadan buldular" diyerek jandarma ekiplerine teşekkür etti.
Jandarma yetkilileri, köylerde yaşanabilecek bu tür olayların anında kendilerine bildirilmesinin önemine işaret ederek, gece gündüz vatandaşın hizmetinde olduklarını belirttiler. Jandarma, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.