Bölge Haber Girişi : 16 Mayıs 2016 16:39

İHD Erzurum Şubesi Aygül ile devam dedi

İHD Erzurum Şubesi Aygül ile devam dedi
İHD Erzurum Şubesi 3.Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurula tek aday olarak katılan Medeni Aygül yeniden başkan seçildi.
Erzurumajans-İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şubesi, 3. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Palan Otel  de gerçekleşen kurul, İHD Erzurum Şubesi üyelerinden Helin Uyan'ın sunumuyla başladı.  Genel Kurul da Medeni Aygül, yeniden şube başkanlığına seçildi.



Divan Başkanlığını Yavuz Karabudak'ın yaptığı kongrede kısa bir konuşma yapan İHD Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygül, son bir yıldır barış sürecinin yok sayılarak savaşın tercih edildiğini söyledi. Medeni Aygül, "Bu süreç canımızın yanmasına sebep olmuştur. Sokağa çıkmanın beyaz tülbentlerle yapıldığı, annelerin çocuklarını derin dondurucularda sakladığı bu süreç bizi daha çok insan hakları savunuculuğuna itmiştir" diye konuştu. 

Daha sonra söz alan İHD Genel Sekreteri Hasan Anlar ise, "Cezaevlerinde ciddi hak ihlalleri mevcuttur. Hasta mahpuslara uygulanan yöntemler insanlık dışıdır. Bu konuda çalışmalarımızı güçlendirmeliyiz. Bu sistematik bir işkencedir. Bu durumun takipçisi olacağımıza söz veriyoruz" diyerek cezaevlerindeki hak ihlallerine dikkat çekti. 



İHD Erzurum Şubesi Genel Kurulu, katılımcıların söz alması ve faaliyet raporunun okunması ardından yapılan seçimlerle son buldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.