Bölge Haber Girişi : 29 Eylül 2011 16:50

İki ayağı da olmayan Miraç'ın dramı!..

İki ayağı da olmayan Miraç'ın dramı!..
Erzurum'da doğuştan iki bacağı da olmayan 5 yaşındaki Miraç Öğmen'in koşup oynayabilmesi için ailesi hayırseverlerin yardımını bekliyor. İHA'dan Ahmet AKBUĞA'nın haberi...

Erzurum Ajans-Erzurum'da doğuştan iki bacağı da olmayan 5 yaşındaki Miraç Öğmen'in koşup oynayabilmesi için ailesi hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Öğmen ailesinin ikinci çocukları Miraç, 2007 yılının mart ayında bacakları olmadan dünyaya geldi. Akraba evliliği yapmayan Ayfer-Savaş Öğmen çifti, çocuklarının engelli doğmasıyla büyük üzüntü yaşadı. 5 yaşına gelen ve anaokuluna başlayan Miraç, her gün annesinin yardımıyla okula gelip gidebiliyor. Annesinin kucağında okul merdivenlerinden çıkan Miraç, emsalleriyle beraber koşmak istiyor.

Anne Ayfer Öğmen, hamileliği sırasındaki muayene ve ultrason sonuçlarında hiçbir sorun görünmediğini belirtti. Miraç'in yurt dışında tedavisinin mümkün olabileceğini söyleyen anne Öğmen, "Her geçen gün biraz daha büyüyen oğlumuzun halini gördükçe yüreğimiz parçalanıyor. Öğrendiğimiz kadarıyla Almanya'da tedavisi mümkün. Ancak tedavi masraflarının 600-700 bin doları bulacağı söylendi. Eşim işsiz. Yeşilkartla bu yükün altından kalkamayız. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve hayırsever vatandaşların desteğine ihtiyacımız var. Oğlumu yürürken ve koşarken görmeyi çok istiyorum" diye konuştu.

Deniz mavisi gözleriyle dikkat çeken Miraç'a kaymakamlık yardımıyla protez bacak takıldığı ve bir süre bu şekilde yürüdüğü, ancak büyüdüğü için protezlerin olmadığı da öğrenildi. Yaklaşık 60 bin TL civarındaki yeni protez bacaklara ihtiyacı olan Miraç'ın yeniden yürüyebilmesi için Öğmen ailesi yardım çağrısında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.