Erzurum Haber Girişi : 10 Şubat 2012 17:01

İmece usulü kar seferberliği

İmece usulü kar seferberliği
Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı belediye ekiplerini alarma geçirirken belediyenin ulaşamadığı noktalarda ise vatandaşlar imece usulü kar seferberliği başlattı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı belediye ekiplerini alarma geçirirken belediyenin ulaşamadığı noktalarda ise vatandaşlar imece usulü kar seferberliği başlattı. Kazma kürekleri ellerine alan vatandaşlar karla kaplı kaldırımları kardan temizleyerek ana yollara ulaşmaya çalıştı.

Etkili olan kar yağışı sebebi ile kar
larla kaplı kaldırımlarda yürümekte güçlük çeken vatandaşlar kendi yollarını kendileri açtı. İmece usulü bir çalışma başlatan esnaf ve apartman sakinleri kapı önlerinde biriken karları ellerine aldıkları kazma ve küreklerle temizleyerek Belediye ekiplerinin temizlemiş olduğu ana yollara ulaşmaya çalıştı. Hummalı çalışmaları ile adeta belediye ekiplerine taş çıkaran vatandaşlar k bazı noktalarda kar kalınlığının 60 santimetreyi geçtiğini belirterek ev ve iş yerlerine ulaşmak için imece usulü çalışma yürüttüklerini dile getirdi. Kar temizliği yapan vatandaşlar havanın soğuk olduğunu fakat kaldırımların temizlenmemesi halinde ev ve iş yerlerinde adeta mahsur kaldıklarını dile getirdi. İş yerlerine gelecek olan müşterilerinin de kar sebebi ile gelemediklerini söyleyen iş yeri sahipleri yağan karın işlerini de etkilediğini ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.