Siyaset Haber Girişi : 18 Şubat 2013 21:40

''İmralı'ya eşbaşkanlar gitmeli''

''İmralı'ya eşbaşkanlar gitmeli''
İmralı Adası'nda terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ile görüşen Mehmet Öcalan, "Müzakare takvimi görüşmelere bağlı bir şey. Mesajlar kuşlarla değil insanlarla ulaştırılır. Süreç ilerleyecekse eş başkanların gitmesi gerekir" dedi.
Erzurumajans-İmralı'da ağabeyi Abdullah Öcalan ile görüşen Mehmet Öcalan Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'na saat 17.10 sıralarında döndü. Çıkışta bir açıklama yapan Mehmet Öcalan, " Sürece devlet ve hükümet bilir. Biz bu konuları bilemiyoruz. Aile hakkını kullanıp görüşmeye gittik. Süreç ilerleyecekse ikinci görüşün olması gerekir. Bazı mesajlar bazı kuşlarla gitmez, insanlarla götürülür "dedi.

Öcalan, soru üzerine ağabeyi ile isim konusuna girmediklerini, süreç ilerleyecekse eş başkanların gitmesinin daha demokratik olacağını ifade etti. Öcalan, silah bırakmayla ilgili takvim var mı sorusuna ise, "Bu görüşmelere bağlı bir şeydir" cevabını verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Vah ülkem seni düşürdükleri hale bak. Azılı şerefsiz terörist şimdi ülke gündemini ve yol haritasını belirliyor. yandaşı şerefsizler de medyada demeç veriyor. Eskiler derdi ki "İTİ ÜREGEN SAHİBİ EDER" şimdi sizi ürdürenlere yazıklar olsun diyoruz. YAZIKLAR OLSUN SİZİ BU DERECE ŞIMARTAN ŞEREFSİZLERE. ŞEHİTLERİN KANI KURUMADAN TERÖRİSTLER EMELLERİNE ULAŞTILAR YA SİZİ BAŞA GETİRENE DE LANET OLSUN.