Bölge Haber Girişi : 17 Nisan 2011 15:37

İş adamlarına torba yasa anlatıldı!..

İş adamlarına torba yasa anlatıldı!..
Kamu alacaklarının tahsilini yeniden düzenleyen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük mali affı olarak nitelendirilen Torba Yasa ve getirdiği kolaylıklar Erzurumlu iş adamlarına anlatıldı.

Erzurum Ajans-Kamu alacaklarının tahsilini yeniden düzenleyen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük mali affı olarak nitelendirilen Torba Yasa ve getirdiği kolaylıklar Erzurumlu iş adamlarına anlatıldı.

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) ile Erzurum Girişimci İşadamları Derneği, iş adamlarına yönelik eğitim seminerlerine bir yenisini ekledi. Ülkenin önde gelen mali müşavirlik ve danışmanlık kurumlarından Global Uluslararası Bağımsız Revizyon ve Denetim Şirketi uzmanlarından Abdulvahap Balkaya ve Şirket Başdenetçisi Yılmaz Baykara, '6111 Sayılı Kanun ve getirdiği kolaylıklar' konulu sunum yaptı. DASİDEF Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen sunuma çok sayıda iş adamı katıldı. Balkaya, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ve en kapsamlı mali affının 'Torba Yasa' ile geçen ay yürürlüğe girdiğini söyledi. Balkaya, çok geniş bir alanda kamu alacaklarının geçmiş yıllara ait faizlerinin affedildiği yasadan yararlanmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmalarını istedi.

DEVLET BÜYÜK FIRSAT TANIYOR

Başdenetçi Yılmaz Baykara, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması, gelir ve kurumlar vergisi matrah artırımı, katma değer vergisi matrah artırımı, stok- makine teçhizat ve demirbaş affı, kasa fazlası ve ortaklardan alacakların düzeltilmesi ile varlık barışı ve 5811 Sayılı Kanun hakkındaki düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Baykara, kamu alacaklarının yapılandırılmasının 2010 ve öncesi yılları kapsadığını dile getirdi.

Söz konusu yasa ile devletin işletmelere, esnafa ve vatandaşa borç sarmalından kurtulmalarına yönelik büyük fırsat tanıdığına vurgu yapan Baykara, "Devlet alacaklarından bütün gecikme faizlerini siliyor. Vatandaşın isteğine göre nakit veya kredi kartı ile ana parayı eşit taksitlendiriyor. Önemli olan bu süreçte taksitleri aksatmayıp yeni borçlanmaya sadık kalmak." diye konuştu.

DASİDEF ve ERGİAD Genel Sekreteri Halim Gökçe de iş adamlarına yönelik güncel konularda ve inovasyon amaçlı toplantı serilerini önümüzdeki günlerde de sürdüreceklerini söyledi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.