Bölge Haber Girişi : 12 Nisan 2011 14:37

İspir beyaz örtüye teslim oldu!..

İspir beyaz örtüye teslim oldu!..
Erzurum'un İspir İlçesi'nde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı adeta ilçeyi esir aldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un İspir İlçesi’nde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı adeta ilçeyi esir aldı.

İlçe merkezine yağan kar yaklaşık 15 santimetreyi bulurken yüksek kesimlerde ve köylerde ise yarım metreye ulaştı. Hızını hiç kesmeden aralıksız yağan kar ilçe merkezindeki çiçek açan meyve ağaçlarını da tehlikeye soktu. Özellikle yoğun olarak açan badem ve kayısı çiçeklerinin bu karla etkileneceğini belirten çiftçiler beklenmedik kar yağışının vatandaşı zor duruma sokacağını , tomurcukların soğuktan etkileneceğine vurgu yapıyorlar.

OVİT YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan İspir - Erzurum karayolunda ulaşım zorlukla sağlanırken, Rize –İspir ovit yolunda ulaşım yoğun kar nedeniyle sağlanamıyor. Alınan bilgiye göre görüş mesafesinin az oluşu ve karın etkili olması nedeniyle araç geçişlerine müsaade edilmiyor. Öte yandan Rize –İspir seferini yapan otobüs ovit dağının geçit vermemesi üzerine seferinin iptal edildiği belirtildi.

Ayrıca İspir Kaymakamlığınca 14,30 sularında yapılan anonsla İspir –Rize karayolunun yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.