Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Aralık 2012 11:30

İzciler Allahuekber şehitlerini anacak

İzciler Allahuekber şehitlerini anacak
Türkiye İzcilik Federasyonun bu yıl “Dedeceğim Ben Geldim” sloganıyla 8. sini gerçekleştireceği Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı için hazırlıkları tamamlandı.
Erzurumajans-Türkiye İzcilik Federasyonun bu yıl “Dedeceğim Ben Geldim” sloganıyla 8. sini gerçekleştireceği Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı için hazırlıkları tamamlandı.

Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum Temsilcisi Özcan Işık, Türkiye’nin değişik bölgelerinden 500 gencin iştirak edeceği anma programı etkinliklerinin 19 Aralık‘da izcilerin Erzurum’a gelmesiyle başlayacağını belirterek, “Anma etkinlikleri kapsamında 2 gün boyunca Erzurum’da faaliyetler yapılacak paneller düzenlenecek, Erzurum’un tarihi yerleri gezdirilecek.

20 Aralık 2012 Tarihinde Yakutiye Belediyesi üstündeki rölyef önünde temsili yürüyüş yapacak olan izciler, daha sonra şehir turu atıldıktan sonra Erzurum’a 200 kilometre uzaklıktaki Enver Paşanın Hareket merkezi olan Bardız’a hareket edilecek. Aynı günün akşamı Köy camisinde hatim duası ve Mevlit okutulacak.

22 Aralık.2012 tarihinde Köy meydanında törende Minareye Sancak çekiminden sonra Şehitliklere yürüyüş yapılacak. Tam donanımlı gençlerden oluşan guruplar Allahuekber ve Soğanlı Dağlarının zirvesinde Kaynakyayla da çadırlarını kurup 2 gece Şehitliklerin yanında faaliyet gerçekleştirecekler.” Dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.